Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μεθοδεύσεις "φίμωσης", καταγγέλει η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"

Στην συνεδρίασή του Δ.Σ τήν 31/8/11 πραγματοποιήθηκε ή διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για τα νεα όργανα τών Δημων. Ενα όργανο πού οί πολιτικές αποφάσεις που θά πέρνει αποτελούν έναν ακόμη κρίκο ενίσχυσης τών αντιλαικών και αντεργατικών πολιτικών τής κυβέρνησης τοό ΠΑΣΟΚ αλλά καί τών άλλων κομμάτων ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καί ΛΑΟΣ πού παρά τίς όποιες μικροπαρατηρήσεις στήν ουσία συναινούν καί στηρίζουν τίς βασικές αρχές του συγκεκριμμένου Προεδρικού Διατάγματος.
Με βάση λοιπόν το συγκεκριμένο ΠΔ συμπληρωματικό του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ολοκληρώνεται το αντιδημοκρατικό πλαίσιο στην εκπροσώπηση των συνδυασμών στα όργανα των Δήμων, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ καθώς και του ΚΚΕ, ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, είναι βασικό εργαλείο των αστικών κομμάτων και του κεφαλαίου για να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικότερα την κερδοφορία τους και τα συμφέροντα τους. Σημαντική λεπτομέρεια η ημερομηνία της έκδοσης αυτού του Π.Δ. 22/08/2011, τυχαίο άραγε ;
Τι ακριβώς προβλέπει το ΠΔ;
Oτι δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το όργανο έχουν αυτοδίκαια ό δήμαρχος, ενας ακομη από τήν παράταξη που διοικεί το Δήμο και ένας εκπρόσωπος από τη μείζονα αντιπολίτευση, οι δε άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποχρεούνται να ψηφίσουν όποιον επιλέξει η μείζων αντιπολίτευση. Αναρωτιέται κανείς

γιατί να υπάρχουν, αφού γιά τό Προεδρικό Διάταγμα καί τόν συντάκτη του νόμιμο καί ηθικό έιναι αυτό πού βολεύει καί συμφέρει τήν τάξη πού υπηρετεί. Θαυμάστε λοιπόν τη δημοκρατία τους ,τήν ψεύτικη θεσμολατρία τους αλλά καί τήν υποκριτική τους νομιμοφροσύνη .Τό θράσος αυτό νά τό λένε δημοκρατία δέν ειναι μονο γελοίο ,ειναι επικίνδυνο.
Η πρόθεση είναι σαφής και ολοφάνερη. Τα νέα αυτά όργανα ( Π.Ε.Δ.) αναλαμβάνουν να λειτουργούν ως μηχανισμοί προώθησης και εφαρμογής των αντιλαικών , αντεργατικών και αντιδραστικών πολιτικών που σήμερα εφαρμόζει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά που αύριο θα κληθεί να εφαρμόσει μια άλλη κυβέρνηση είτε αυτοδύναμη, είτε με σύμπραξη και αλλων αστικών κομμάτων και που φυσικά υπάρχουν αρκετά και πρόθυμα..
Βασικός στόχος ο αποκλεισμός των ταξικών δυνάμεων που δρούν στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, δηλαδή των δυνάμεων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ανά την Ελλάδα, ο φόβος τους ένας και δικαιολογημένος. Η συνεπής διαχρονικά παρουσία και δράση των κομμουνιστών αλλά και άλλων συνεργαζόμενων με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που σταθερά αντιπαλεύουν αυτή την άγρια καπιταλιστική επίθεση απέναντι στα λαικά στρώματα που εκπορεύεται μέσα και από τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο από Δήμους και Περιφέρειες.
Με το ίδιο πολιτικό σκεπτικό αποκλείστηκε η συμμετοχή του εκπροσώπου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και στις εκλογικές διαδικασίες που έγιναν στις 31/08/2011 στο Δ. Σ. του Δήμου Πεντέλης. Ο επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Τάσος Καρατζής, αφού για πολλοστή φορά κατήγγειλε την αντιλαική και αντιδραστική κατεύθυνση του βασικού τους εργαλείου, δηλαδή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και αφού κατέδειξε τη πρόθεση και τη μεθόδευση για τη δημιουργία ενός τέτοιου πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων στα όργανα της ΠΕΔ, ο οποίος διευκολύνει στο σιωπηρό και χωρίς αντιδράσεις πέρασμα της επικίνδυνης για τα λαικά στρώματα πολιτικής τους, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου