Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Στο ΝΙΕΘ η εκπαίδευση της Αντιτρομοκρατικής !!!

  Παραδίδουν τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤ για εκπαίδευση
της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας
Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), πιο γνωστό ως Ναυτικό Νοσοκομείο(Ναυτικό Ιδρυμα Εργατών Θαλάσσης), ετοιμάζονται - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" - να παραδώσουν στην Ελληνική Αστυνομία για να εκπαιδεύεται η  Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ)!
Πρόκειται, σημειώνει η εφημερίδα για μία ακόμα ανοιχτή πρόκληση σε βάρος των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων, η οποία θα τεθεί σήμερα επί τάπητος στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της διοίκησης του ΝΑΤ. Η εισήγηση δε της σχετικής υπηρεσίας του Ταμείου είναι θετική απέναντι στο αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. Οι τεράστιες εγκαταστάσεις του ΝΙΕΝ και ο εξοπλισμός, τα οποία χτίστηκαν από τον ιδρώτα και το αίμα των ναυτεργατών, όχι μόνο ουδέποτε λειτούργησαν, αλλά συνειδητά εγκαταλείφθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ενα από τα βασικά αιτήματα των ναυτεργατών και των ταξικών ναυτεργατικών Ενώσεων είναι το ΝΙΕΝ να αποτελέσει πανεπιστημιακή κλινική, κλάδο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών των ναυτεργατών, των οικογενειών τους, συνολικά των εργαζομένων. Αντί αυτού τώρα επιχειρούν να παραχωρήσουν το Ναυτικό Νοσοκομείο για την εκπαίδευση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των ναυτεργατικών και συνολικά των εργατικών αγώνων.
Η εισήγηση του Τμήματος Κατασκευής και Συντήρησης Ακινήτων του ΝΑΤ προς τη διοίκηση του Ταμείου, της οποίας η πλειοψηφία ανήκει σε εκπροσώπους των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, είναι σαφής: «Η Υπηρεσία εισηγείται τη διάθεση του χώρου στην Ελληνική Αστυνομία»!
Οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), Συνταξιούχων ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, με κοινό δελτίο Τύπου καταγγέλλουν αυτή τη μεθόδευση, αναφέρουν ότι εντάσσεται στη συνολική αντιλαϊκή πρωτοφανή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στους εργαζόμενους και αναλαμβάνουν δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου