Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση με την Ένωση Γονέων

Στις 26/9/2011, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης Πεντέλη εν Δράσει, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων για τα προβλήματα της Παιδείας, όπως αυτά έχουν εκδηλωθεί στον Δήμο Πεντέλης.
Στη συνάντηση, εκτός από τον επικεφαλής δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Φειδοπιάστη, παρέστησαν και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων Μπάμπης Τζάκης, καθώς και τα μέλη που εκπροσωπούν την κίνηση στις 2 Σχολικές Επιτροπές, Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, Ρένα Γιαννικάκη, Φώτης Χρυσικός και Άρης Νταβάκος. Οι δύο τελευταίοι είναι εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων του Δήμου.
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ένωση και έγινε εκτενής συζήτηση για τα σχολεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της υποχρηματοδότησης που έχουν διαμορφωθεί σήμερα, και ειδικά μετά τις μεταρρυθμίσεις που επέφερε το σχέδιο Καλλικράτης.

Η Ένωση έθεσε πληθώρα ζητημάτων, στεγαστικά, κτιριακά (όπως την ανάγκη διαμόρφωσης του αίθριου στο Λύκειο) θέματα υποστήριξης των σχολείων με βοηθητικό προσωπικό (με έμφαση στο θέμα των τραπεζοκόμων, η έλλειψη των οποίων επιβαρύνει τους γονείς), χρηματοδότησης (την καθυστέρηση απόδοσης της Παγίας στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τη δυσκολία αντιμετώπισης της δαπάνης θέρμανσης για την τρέχουσα χρονιά, την μεταφορά των μαθητών με την δημοτική συγκοινωνία κλπ) αλλά και θέματα οργάνωσης του Νέου Λυκείου που ξεκινά φέτος με αρκετά προβλήματα.
Ο επικεφαλής της Πεντέλη εν Δράσει Αντώνη Φειδοπιάστη δεσμεύτηκε για την ανάδειξη σειράς θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο και δήλωσε την πρόθεσή της δημοτικής κίνησης να στηρίξει τις προσπάθειες της Ένωσης εκτιμώντας ότι τα θέματα της παιδείας είναι ζωτικά για την κοινωνία και οφείλουμε όλοι να τα προσεγγίζουμε με την ευαισθησία και την σοβαρότητα που τους αντιστοιχούν.

Το Γραφείο Τύπου
Πεντέλη εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου