Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τίμησαν τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

        "Ημέρα Μνήμης" για τις Αλησμόνητες Πατρίδες
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής τέλεσε το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Μελισσίων,  ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγής Μελισσίων "Αγ. Γεώργιος - Γκιούλμπαξε", με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, που έχει ανακηρυχθεί από την Πολιτεία η 14η Σεπτεμβρίου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, στη Πλατεία Μικρασιατών από το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη και από πολιτιστικούς φορείς της πόλης.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος τόνισε: «Κρατάμε άσβεστη την Ιστορική μας Μνήμη και τιμούμε τα θύματα του Εθνικού Ξεριζωμού, καθώς και όλους τους πρόσφυγες, που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας. Σήμερα με εφαλτήριο δύναμης τις ρίζες μας, χρέος μας είναι να δυναμώσουμε έτσι όπως κάναμε μετά από κάθε δυσκολία, μετά από κάθε καταστροφή για τη Πατρίδα μας, για τον τόπο μας για όλους μας.»

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ώρα 20.30 στην πλατεία οργανώθηκε μικρασιάτικο παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και χορό των παραδοσιακών τμημάτων του συλλόγου. Τα νοσταλγικά ακούσματα των μικρασιάτικων τραγουδιών, δημιούργησαν μια βραδιά πρωτόγνωρη για την πόλη μας, την οποία παρακολούθησαν με ενθουσιασμό πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε το χώρο της πλατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου