Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

"Συνάντηση γνωριμίας" με τους νέους Διευθυντές Σχολείων

...« Η Παιδεία νοηματοδοτεί την ζωή, ενδυναμώνει και ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους ώστε να την εκτιμήσουν ως υπέρτατη αξία, διαφορετικά καταρρέουν. Μια τέτοια Παιδεία είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε στα παιδιά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης στη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 στο Δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος στη προγραμματισμένη μηνιαία συνάντηση είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους νέους Διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας, να συζητήσει μαζί τους και μέσα από ουσιαστικό διάλογο να επισημάνουν τα προβλήματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Μοίρασε δε σε όλους τους διευθυντές από ένα cd χρηστικό εγχειρίδιο με όλες τις εγκυκλίους του Υπουργείου που διέπουν την λειτουργία των σχολείων.
Ιδιαίτερα επεσήμανε ότι :

1.Οι εργασίες συντήρησης που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα συνεχιστούν όπου κριθούν απαραίτητες, χωρίς όμως να επηρεάζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.
2.Οι σχολικές εγκαταστάσεις θα είναι άρτια εξοπλισμένες, με πρόσβαση στο διαδίκτυο για το νέο πρόγραμμα σπουδών.
3.Με γνώμονα την διαφάνεια των οικονομικών και την συνετή διαχείριση δεν πρέπει να λείψει τίποτα από τους μαθητές
4.Για την μεταφορά των μαθητών θα λειτουργήσει όπως και πέρυσι δημοτικό λεωφορείο.
5.Οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών ( Α ΄βαθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων θα επιλύουν όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας.
6.Στα σχολεία θα επιδιωχθεί να υπάρχει βραδινή επιτήρηση για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, με αφορμή τα πολλά κρούσματα βανδαλισμών που έχουν παρατηρηθεί τελευταία.
Η επόμενη συνάντηση των Διευθυντών των σχολείων με το Δήμαρχο θα γίνει την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18.00 στο Δημαρχείο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
                        6/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου