Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τα αχτύπητα ... δίδυμα στο Δ.Σ. Πεντέλης

        «Ανεκπλήρωτοι έρωτες»
            & «άγρια πάθη»

 μάς αποκαλύπτονται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, έτσι για να μας θυμίζουν ότι ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται. Ευαγγελία Μπουσίου και Νατάσσα Κοσμοπούλου, Γκρέης Γιαμουγιάνη και Αντώνης Φειδοπιάστης, Νίκος Τόλιος και Τάσος Καρατζής, Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης και Βλάσσης Σιώμος (τα «ζευγάρια» που μας έρχονται από τα παλιά).
Η ενοποίηση, ωστόσο, βοήθησε να…ανθίσουν και νέα ειδύλλια:
Αντώνης Φειδοπιάστης & Λεωνίδας Λάζος, Βασίλης Μπούρας & Βλάσσης Σιώμος.
 Καλά τα πάθη, δεν λέμε, αρκεί να μη λειτουργούν σε βάρος του αντιπολιτευτικού λόγου.
 Πολύ «μανούριασμα» σε προσωπικό επίπεδο έχει πέσει εσχάτως στο Συμβούλιο και από ουσιαστική αντιπολίτευση λίγα πράγματα.
 Όλοι για τον «στρατηγό» δουλεύουν τελικά.
                     
                                                             «Προσγειώσου»
Φόρα κατηφόρα είχε πάρει ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Καρατζής, της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, για να υπεραμυνθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -κόντρα στη σπόντα του συναδέλφου του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου- της πολιτικής της παράταξής του, που δεν ψήφισε ποτέ στο παρελθόν τις δημοτικές και κοινωφελείς επιχειρήσεις. Αφού τα «έριξε» λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., που στήριξαν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια, πήγε για δυναμικό φινάλε: «Ε, τι να κάνουμε έχουμε διαφορετική πολιτική. Πώς να το πούμε, είμαστε από άλλο πλανήτη, ρε παιδί μου». Και από δίπλα του ο Λεωνίδας Λάζος δεν έχασε την ευκαιρία, συμβουλεύοντας τον συνάδελφό του: «Προσγειώσου…». Και το…κρεσέντο Καρατζή κατέληξε σε διαπαραταξική ευθυμία.

                                Τώρα και… αλσύλλιο
«Κόκκαλα» έχει εκείνο τη γήπεδο της Νέας Πεντέλης. Όλο εξαγγέλλεται και ματαεξαγγέλλεται - συνήθως προεκλογικά, η αλήθεια είναι- η κατασκευή τού χλοοτάπητα και όλο στα χαρτιά μένει. Στις χρήσεις γης φαίνεται ότι έχει κολλήσει το έργο αυ τή τη φορά. Και απ΄ότι φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα, γιατί, εκτός όλων των άλλων, στους δασικούς χάρτες η έκταση εμφανίζεται ως αλσύλλιο.
Ίσως «η μαγεμένη λίμνη» εκδικείται, ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία.
 Ο «θηριώδης» φάκελος του θέματος πάντως εξετάζεται από την αρχή, όπως μαθαίνουμε, και προσεχώς τα νεότερα.
                                Το ’πιασες «στρατηγέ»;
Αντιγράφουμε από το editorial του τελευταίου τεύχους της περιοδικής έκδοσης «Θάλωσι» της Κίνησης «Νέα Πεντέλη - Η δική μας πόλη» (τρία στελέχη της οποίας έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό του Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη): «Ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τους ψηφοφόρους της Νέας Πεντέλης που σε μεγάλο ποσοστό (περίπου 64% στη β’ ψηφοφορία) έδωσαν τη νίκη στο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη και τον έχρισαν δήμαρχο του νέου Δήμου Πεντέλης»… Το ’πιασες το υπονοούμενο, «στρατηγέ» μου… Πολύ ευγενικός και πολιτικά ορθός ο τρόπος που το θέτουν… αλλά μην ξεχνιόμαστε κιόλας, τους χρωστάς τη νίκη.
Δεν ήθελε Συμπαραστάτη Θα παραμείνουμε στην περιοδική έκδοση «Θάλωσι», μιας και βρήκαμε εκεί ένα σχόλιο που αφορούσε στον θεσμό του Συμπαραστάτη. Ο συντάκτης του σχολίου εξαίρει τον εν λόγω θεσμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι στο εξής θα ισχύει το «τα παράπονά σου στον Συμπαραστάτη, για να τ΄ ακούσει ο δήμαρχος». «Και από όσο ξέρουμε ο Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης έχει ευήκοον ους», καταλήγει με έμφαση το σχόλιο…
Ευήκοον ους μπορεί να έχει, «Συμπαραστάτη του Δημότη», πάντως δεν έχει.Και μάλλον δεν τον ήθελε κιόλας να μπλέκεται στα πόδια του. Διαφορετικά θα είχε μάλλον δώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια δεύτερη ευκαιρία για αναζήτηση προσώπου κοινής αποδοχής.

Aπό τη στήλη της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ, "Υπό ... αίρεση στα Βόρεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου