Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΕΝΤΕΛΗ εν ΔΡΑΣΕΙ: "Μέγας Κλειδοκράτορας ο Στεργίου"!

Σκοτεινό κονάκι vol 2 και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι
Βαρύτατο παράπτωμα, που από τη νεότερη ιστορία μόνο σε περιόδους κατάλυσης του πολιτεύματος παραπέμπει, διαπράττει η Διοίκηση Στεργίου όλο το τελευταίο διάστημα. Απαγορεύει, χωρίς ντροπή, αλλά και χωρίς ίχνος λογικής, τη διάθεση αιθουσών του Δήμου όπως το Κολυμβητήριο Μελισσίων ή το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Πεντέλης σε κόμματα και δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις πολιτών!
Ο μέγας Κλειδοκράτορας Στεργίου, αποφάσισε ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, που αναγράφεται στο άρθρο 11 του Συντάγματος από το 1975 και δώθε, δεν ισχύει στο «κονάκι» της Πεντέλης! Βαφτίζει μάλιστα αίθουσες όπως αυτές του κολυμβητηρίου «σχολικές» , για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!
Ας σοβαρευτούμε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Νισάφι με τα κονάκια και τα τσιφλίκια και τη μεγάλη ιδέα που έχει ο καθένας για τον εαυτό του- εδώ πια έχουμε φτάσει σε κραυγαλέα περίπτωση δημοκρατικού ελλείμματος και ιδεολογίας του «αποφασίζομεν και διατάζομεν».
Το βλέπουμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, από το πώς συμπεριφέρεται ο Συνταγματάρχης στους φαντάρους …δημοτικούς του συμβούλους, καθώς και από το γεγονός ότι ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας που πέρασε πλέον με ευθύνη της πλειοψηφίας ,απαγορεύει σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους πλην των επικεφαλής των παρατάξεων να δευτερομιλούν!
Επί πλέον, έχει καταντήσει μονότονο να χρειάζεται κανείς τη βοήθεια της Πυθίας για να καταλάβει τι σκοπούς έχει η διοίκηση με τα θέματα που φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο. Πρόσφατα παραδείγματα οι μελέτες οριοθέτησης του ΟΤ 206 της Νέας Πεντέλης που είναι χαρακτηρισμένο Κοινόχρηστο Πράσινο και η υψομετρική μελέτη του ΟΤ 98Γ που στην ουσία ανοίγει πόρτες για περαιτέρω οικοπεδοποίηση του άλσους Παπαδημητρίου. Φαίνεται πως το δικαίωμα του ελέγχου θέλει να το κρατήσει ο κος Στεργίου μόνον για τον εαυτό του. Η κοινωνία ας είναι σε συσκότιση.
Δυστυχώς όμως, το δημοκρατικό έλλειμμα φαίνεται και από το πώς η Διοίκηση του Δήμου αποφασίζει τη διάθεση των χρημάτων των δημοτών της Πεντέλης…
- Ήδη μετέφερε από τον (ήδη ελλειμματικό) προϋπολογισμό 800.000 ευρώ του τακτικού αποθεματικού του Δήμου στον λογαριασμό των ανταποδοτικών τελών! Και έργα λοιπόν δεν μπορούν να γίνουν, και η καθαριότητα πάσχει. Το τελευταίο βέβαια δεν είναι δα και μυστικό, αφού τους τελευταίους μήνες η πόλη καθαρίζεται στη χάση και στη φέξη!
- Ταυτόχρονα, ο “Σπαρτιάτης” κατά τα άλλα δήμαρχος, μοιράζει τα χρήματα αβέρτα σε εξωτερικούς συνεργάτες: από 2.000 ευρώ θα παίρνει κάθε ένας λογιστής των δύο νομικών προσώπων, τη στιγμή που αρκεί ένας μόνιμος υπάλληλος με τα μισά χρήματα και για τα δύο ΝΠΔΔ!
- Μεσούσης της κρίσης, φαντάζει τουλάχιστον προκλητική η κατασπατάληση 12.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, για τη φύλαξη του πανηγυριού της Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη τον Ιούνιο.
Ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φειδοπιάστης δήλωσε: «Καλούμε τους πολίτες της Πεντέλης να μην αφήσουμε την πόλη μας να γυρίσει δεκαετίες πίσω. Όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε στην κατασπατάληση των χρημάτων που προέρχονται από τους φόρους μας και να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια παντού, έργα για τους κατοίκους και στήριξη τουλάχιστον των ασθενέστερων, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε».
Στο «κονάκι» φαίνεται να μην παίρνουν από λόγια.
Η «Πεντέλη Εν Δράσει » δεν θα καλέσει για άλλη μια φορά τη Διοίκηση να σοβαρευτεί. Θα καλέσει τους πολίτες του Δήμου μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου