Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Θα κλείσει; Δεν θα κλείσει ...

                                               ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»

Στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών προκειμένου να δοθεί λύση στα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που μαστίζουν το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ αλλά και γενικότερα τον χώρο της
ειδικής αγωγής, την Τρίτη 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:00 π.μ με συμβολικό κλείσιμο της Λεωφόρου Πεντέλης (Διασταύρωση Νέας Πεντέλης) παρουσία αστυνομικής δύναμης. Στόχος ήταν η γνωστοποίηση της δραματικής οικονομικής κατάστασης και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε και στα δύο ρεύματα της Λ. Πεντέλης
Στον συμβολικό αποκλεισμό της Λ. Πεντέλης, συμμετείχαν ενεργά περίπου 150 άτομα.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν: εργαζόμενοι, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου, σπουδαστές και απόφοιτοι, γονείς καθώς και η πρόεδρος και εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα".Επίσης, υπήρξε συμμετοχή από εκπρόσωπο της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία) και αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΕΑ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή) με επικεφαλής την πρόεδρό της κ. Βέρα Καμπά.
Στο πλευρό τους ήταν και εργαζόμενοι από άλλους φορείς Ειδικής Αγωγής που, και εκείνοι, βιώνουν αντίστοιχα προβλήματα και στοχεύουν σε ανάλογες δράσεις.
Ο αγώνας τώρα ξεκινά για τα δικαιώματα μας!!!
Από την τοπική κοινωνία παραβρέθηκε η κ. Κατ. Χριστοφιλοπούλου, εκπρόσωπος του Δήμου Πεντέλης και ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Κ. Ιωαννίδης.
Η διαμαρτυρία διήρκεσε περισσότερα από μία ώρα και μοιράστηκαν περισσότερα από 1.000 φυλλάδια στα διερχόμενα οχήματα.
Το παραπάνω γεγονός καλύφθηκε με πλάνα και ρεπορτάζ από τον ιστοτόπο (Blog) aplhrotoiergazomenoi@blogspot.com και από συνεργείο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Antenna. Επίσης, παρέστη ο κ. Γ. Παπαδάκης, δημοσιογράφος - παρουσιαστής της καθημερινής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα", του Antenna.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου