Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μαζική υποβολή αντιρρήσεων τελευταία στιγμή

Με μια άνευ προηγουμένου προσέλευση πολιτών στο Γραφείο Ανάρτησης Δασικών Χαρτών στο Μαρκόπουλο έληξε χθες η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες
της Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και τ ουΜαραθώνα. Υπολογίζεται ότι μέσα σε μια ημέρα υποβλήθηκαν τουλάχιστον 1.000-1.200 αιτήσεις, όταν μέχρι την Κυριακή το σύνολο των αντιρρήσεων που είχαν υποβληθεί δεν ξεπερνούσε τις 2.000.
 Απομένει να «κλείσει» στις 20 Ιουνίου και η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού, προκειμένου να αρχίσει ο έλεγχος που θα οδηγήσει στην κύρωση του πρώτου δασικού χάρτη. Στο Γραφείο Υποστήριξης και Ανάρτησης Δασικών Χαρτών στο Μαρκόπουλο εκτυλίχθηκαν χθες σκηνές απείρου κάλλους, καθώς πολίτες και γραφεία που αναλάμβαναν την υποβολή αντιρρήσεων έσπευσαν μαζικά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας. «Οι πρώτοι άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 6 τα ξημερώματα...
Πρώτες εκτιμήσεις
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στο Γραφείο Υποστήριξης και Ανάρτησης Δασικών Χαρτών στο Μαρκόπουλο κατατέθηκαν χθες 1.000-1.200 αντιρρήσεις. Στις πρώτες 30 ημέρες της προθεσμίας είχαν κατατεθεί μόλις 332 (!) αιτήσεις, ενώ ο συνολικός τους αριθμός προχθές Κυριακή είχε φθάσει τις 1.941 (από υποβολή αυτοπροσώπως στο γραφείο ή ηλεκτρονικά). Από αυτές αφορούσαν εκτάσεις, 550 στην Πεντέληοι 264  στη Νέα Πεντέλη  και οι 1.127 στον Μαραθώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες έγιναν και πολλές ομαδικές υποβολές αντιρρήσεων με εξουσιοδοτήσεις, από γραφεία που αναλάμβαναν τη διαδικασία, οικοδομικούς συνεταιρισμούς ή δήμους (συγκεκριμένα, τον Δήμο Μαραθώνα). Πάντως, ακόμα κι αν οι αντιρρήσεις ξεπεράσουν τελικά τις 3.000, ο αριθμός τους θα υπολείπεται σαφώς από τις 10.000 αντιρρήσεις που είχε αρχικά εκτιμηθεί ότι θα κατατεθούν.
Πότε λοιπόν θα κυρωθεί ο πρώτος δασικός χάρτης; Εως τις 20 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων θα συνεχιστεί μόνο για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού. Κατόπιν θα γίνει επεξεργασία των στοιχείων και ο πρώτος «καθαρός» δασικός χάρτης (χωρίς δηλαδή τις περιοχές για τις οποίες υπάρχουν αντιρρήσεις, οι οποίες θα κριθούν στη συνέχεια) θα είναι έτοιμος για κύρωση.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί τη δεύτερη ομάδα δασικών χαρτών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει τους Δήμους Κηφισιάς, Φυλής, Διονύσου και ενδεχομένως τον Αγιο Στέφανο και τη Ροδόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου