Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο "Δημοκρατικός" & ο "Παλαιοκομματικός"

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του προς τη Διοίκηση Στεργίου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ. Γραφάκος, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον κ. Δήμαρχο ότι "εισάγει στην πόλη πρακτικές αντιδημοκρατικές" !!! Με αφορμή δε το γεγονός - όπως  ο ίδιος ισχυρίζεται - ότι δεν του  παραχωρήθηκε ο χώρος του Κολυμβητηρίου Μελισσίων, για την οργάνωση εκδήλωσης του Συνδυασμού του, χαρακτήρισε τον κ. Δ. Στεργίου - Καψάλη "πιστό οπαδό του παλαιοκομματισμού"!

ΦΩΤΟ - "ΜΝΗΜΕΙΟ" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Επί "Δημοκρατικής Διοίκησης"
Μ.  Γραφάκου Δημοτικά Συμβούλια διεξήγοντο παρουσία  Αστυνομικών
 & ορισμένες φορές της Διοικητού του Α.Τ. Μελισσίων(καθήμενη μάλιστα)
 σε περίοπτη θέση του Προεδρείου, χωρίς ουδείς ποτέ να γνωρίζει από ποιον εκκλήθη,
 γιατί εκκλήθη και προς τι;  Αρμοδίως απάντηση δεν δόθηκε !!! ΠΟΤΕ!
 Στην περί ου ο λόγος εκδήλωση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε έξω από το Κολυμβητήριο,  ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος μιλώντας στους παρευρισκομένους, τόνισε  μεταξύ άλλων: "Η  συμπεριφορά του κ. Στεργίου είναι παλαιοκομματική, είναι ίδια με τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος που έφθασαν τη χώρα μας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα...".
                   Σε σωστή κατεύθυνση ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"
                  σε λάθος κατεύθυνση η Διοίκηση του Δήμου !!!
Δεν παρέλλειψε επίσης να επαναλάβει για πολλοστή φορά, ότι η Διοίκηση του νέου Δήμου "κινείται σε λάθος κατεύθυνση", γιατί όπως εξήγησε: "Καταργεί τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές σε μία εποχή που ο πολίτης τις έχει πραγματικά ανάγκη, προχωρεί στο κλείσιμο του Δημοτικού Ιατρείου, κλείνει το Πολιτιστικό Κέντρο, κλείνει το δημοτικό κινηματογράφο, καταργεί το Αθλητικό καλοκαίρι ...".
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο κ. Μανώλης Γραφάκος σε  έκτακτη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε "Φασίστα" τον κ. Στεργίου, ενώ μιλώντας την προηγουμένη και στην εκπομπή του Επικοινωνία 94 FM "Δημοτικές Διαπλοκές",  κυριολεκτικά "καταχέριασε" τη Διοίκηση του Δ. Στεργίου - Καψάλη, προσάπτοντάς την χίλια μύρια... Απέφυγε δε (έστω και τώρα) να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική για τα "Εργα και τις Ημέρες" της δικής του "Διοίκησης Μειοψηφίας", που τόσο πολύ ταλαιπώρησε το Μελισσιώτικο λαό.
 Αφουγκραζόμενος ως συνήθως την  "μεγαλομανία" του, και μόνον αυτήν, ο αρχηγός της δημοτικής κίνησης «Η Πεντέλη στο Ύψος της» αγνόησε επιδεικτικά την καλή ή κακή άποψη που έχουν οι  πολίτες, σχετικά με τη στάση που τηρεί η παράταξή του στα δημοτικά πράγματα, λέγοντας τα εξής εκπληκτικά: "Η στάση μας είναι Σοβαρή και Υπεύθυνη ... Στόχος της δημοτικής μου κίνησης, είναι να πορευθεί με τις ίδιες αρχές που πορεύθηκε μέχρι σήμερα ... Παρά τις συνεχείς προκλήσεις από τη Διοίκηση Στεργίου, δεν σκοπεύει να μπει σε άγονες αντιπαραθέσεις, αλλά θα ενεργεί προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα του νέου Δήμου και να προτείνει λύσεις σε αυτά"!!!

          "Σωστός" ο πρώην ... Δήμαρχος Μελισσίων !!!
Δεν έμεινε όμως εκεί! Συνέχισε να εκθειάζει τον εαυτό του, προβάλλοντας τον ασύλληπτο ισχυρισμό ότι "τα οικονομικά των Μελισσίων είναι ξεκάθαρα σε αντίθεση με αυτά της Πεντέλης"!!!
 "Η παράταξή μας", πρόσθεσε, «έχει συμπεριφερθεί σωστά σε όλες τις διαδικασίες που ακολούθησαν τις εκλογές, ψήφισε τον Προϋπολογισμό, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου κ.α.
Η παράταξη Στεργίου ανατρέχει συνέχεια σε ζητήματα που αφορούν μόνο τη δική μας δημοτική αρχή. Πρέπει να ανοίξουν και το "φάκελο Πεντέλη" για να μάθουν, μεταξύ άλλων για παράδειγμα οι πολίτες ότι έχει ήδη απενταχθεί ένα μεγάλο έργο ύψους 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο θα επιβαρύνει το νέο Δήμο ».
Ο ειδήμων περί τα οικονομικά(λόγω επαγγέλματος) κ. Γραφάκος, εξέφρασε την "επιστημονική" άποψη πως "με κατάλληλες κινήσεις(αλήθεια ποιές;), ο νέος δήμος θα μπορεί να έχει μηδενικό ή ένα πολύ μικρό λειτουργικό έλλειμμα, αφού εκμεταλλευθεί τις οικονομίες κλίμακας του Καλλικράτη"!  Προανήγγειλε δε ότι τις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα στοιχεία των 3 πρώην Δήμων σε λειτουργικό επίπεδο, για να πληροφορηθούν, όπως διευκρίνισε, οι πολίτες σωστά, για την παρούσα κατάσταση.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν στο ζήτημα της αποχώρησης του νέου Δήμου από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και από το Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ. Χαρακτήρισε "μη σύννομη" την αιφνίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθιστώντας σαφές ότι προτίθεται να την προσβάλλει.
 "Η Δημοτική Αρχή, υπογράμμισε, καταδικάζει την πόλη σε απομόνωση, μην μπορώντας να κατανοήσει τις σημαντικές δράσεις που έχει αναπτύξει και εξακολουθεί να προωθεί και σήμερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ, καθώς και τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας στη δημιουργία και λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου των Μελισσίων».
Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Η Πεντέλη στο Ύψος της» δεν απέφυγε τον πειρασμό να σχολιάσει και τα τεκταινόμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 "Ο Καλλικράτης, τόνισε,  κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά φαίνεται ότι θα στερηθεί πόρων(έχει πλάκα;), χωρίς τους οποίους δε θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά(Ε όχι, δεν το πιστεύω!)".
Ο "Τρισμέγιστος" πρώην Δήμαρχος εξέφρασε μάλιστα και φόβο, ότι "στο πλαίσιο του Μνημονίου, υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω περικοπές στη χρηματοδότηση της πολιτείας προς τους ΟΤΑ".
Μετά από αυτή τη "βαθυστόχαστη" ανάλυση, "Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, δεν έχει να προσθέσει κάτι.. Απλά ...ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ στην ανωτερότητα του ανδρός!!!

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. YOU HAVE A LONG WAY TO UNDERGO WITH THIS GUY NAMED GRAFAKOS.I WONDER WHY HE IS NOT GETTING A JOB IN THE MARKET, AS A GREAT ECONOMIST THAT HE IS, WITH SUCH STRONG MATH BACKGROUND IN ECONOMETRICS AND REGGRESSION ANALYSIS, WHO MISSED DURING THE COUNT THE EGGS AND THE PANS. Oh! HELLAS TO MEGALEIO SOY WITH THESE KIND OF PSEUDO-POLITICIANS OF SUCH AND SUCH TRADITION OF SUCH AND SUCH OTHERS who SUPPORTED AND KEEP SUPPORTING THEM ALL THESE YEARS IN OUR BELOVED COUNTRY HELLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή