Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι «300» ... της Περικλέους

Να παραμείνει ως έχει το τμήμα της οδού Περικλέους γύρω από τη γέφυρα και να επανεξεταστεί το κυκλοφοριακό, ζητουν  από τη Διοίκηση του Δήμου κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ταυτόχρονα διαμαρτύρονται  εντόνως για ένα απόσπασμα από μία ανάρτηση της 2ας Μαΐου στο site του Δήμου Πεντέλης, που σχετιζονταν με την απομάκρυνση μεταλλικών εμποδίων και τοποθέτηση πινακίδων ρύθμισης κυκλοφορίας στην προαναφερόμενη οδό (Μελέτη υπ’ αριθμ. 1/2011 της Δ/σης Πολεοδομικών θεμάτων και περιβάλλοντος δήμου Πεντέλης).

Οι κάτοικοι που ισχυρίζονται ότι εχουν συγκεντρώσει περίπου 300 υπογραφές,
 επισημαίνουν τα εξής:


1. α. Η οδός Περικλέους είναι ένας ιδιαίτερος στενός δρόμος, πλάτους σε ορισμένα σημεία 3,25 και 3,42 μέτρα.
β. Στερείται επαρκών πεζοδρομίων λόγω δένδρων και εγκαταστάσεων φυσικού αερίου σ’ όλο το μήκος της, με αποτέλεσμα οι πεζοί να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα.
γ. Χρησιμοποιείται καθημερινά από μεγάλο αριθμό παιδιών και γονέων για πρόσβαση στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

2. Η περιοχή γενικότερα γύρω από το δρόμο μας, στερείται χώρων κοινόχρηστων, με αποτέλεσμα η αρχή του δρόμου με τη γέφυρα και το πάρκο χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής μαμάδων με καροτσάκια, παιδιών και γερόντων.
3. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν δεσμευτεί κατ’ αρχήν για πεζοδρόμηση όλης της οδού (διαθέτουμε τα απαραίτητα έγγραφα), ως παρακείμενης σε ρέμα, στη συνέχεια του τμήματός της στην οδό Πραξιτέλους, και κατασκευής φαρδιών πεζοδρομίων ώστε ο δρόμος να καταστεί ήπιας κυκλοφορίας (υπήρξε ανάλογη μελέτη της αρμόδιας υπηρεσίας).
Ζητούμε:
1. Να παραμείνει ως έχει το τμήμα γύρω από τη γέφυρα, με τοποθέτηση ζαρντινιέρων όπως πριν, να πεζοδρομηθεί ως την Πραξιτέλους, ώστε να είναι προσβάσιμη σε πεζούς, ΑΜΕΑ και δίκυκλα, και να καταστεί το υπόλοιπο τμήμα της, ήπιας κυκλοφορίας με εκ νέου κατασκευή φαρδιών πεζοδρομίων και θέσεων παρκαρίσματος, σύμφωνα με το σχέδιο της προηγούμενης Δημ. Αρχής Μελισσίων.
2. Να επανεξεταστεί το κυκλοφοριακό ζήτημα στην περιοχή, ώστε να καταστεί αποτελεσματικό. Προτείνουμε η οδός Π. Τσαλδάρη, ως ο φαρδύτερος δρόμος της περιοχής να καταστεί δρόμος ανόδου και καθόδου επειδή συνδέει τις δύο (2) πόλεις (Ν. Πεντέλη και Μελίσσια), και ν’ απαγορεύεται το παρκάρισμα.Η διοχέτευση της κίνησης σε παρακείμενους δρόμους, ακατάλληλους προς αυτό, αποτελεί προχειρότητα και ανικανότητα των υπηρεσιών σας και αυτό γίνεται αντιληπτό από τους Δημότες σας. Επειδή το θέμα αποτελεί για μας τους 300, ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της ζωής των παιδιών μας και τη δική μας, καθώς και τη γενικότερη ποιότητα της ζωής μας, θα μας βρείτε αντίθετους σ΄ αυτά τα σχέδια…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου