Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

OXI στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις του 1ου - 6ου & 3ου - 5ου Δημοτικών Σχολείων Μελισσίων

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ & ΟΧΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ



Κλείνουν σχολεία και προωθούν το «νέο» σχολείο», που χρειάζεται πολυδύναμες σχολικές μονάδες με λιγότερους εκπαιδευτικούς αλλά περισσότερα παιδιά μέσα στη τάξη.
Είναι προκλητικοί.
Τα παιδιά μας δεν είναι ξεροί αριθμοί, δεν είναι μήλα για να τα στοιβάζουν σε τελάρα.
 Απαιτούν από τους Διευθυντές να υπολογίζουν πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε τάξη με κριτήριο το 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή Δημοτικού!
Η εκπαιδευτική διαδικασία θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών μας.
Οι πιθανότητες για ατυχήματα θα αυξάνονται λόγω έλλειψης χώρου
Τα παιδιά μας θα είναι εκτεθειμένα σε  νέους κινδύνους ασθενειών, σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της υγείας δυσκολεύει. Θυμίζουμε ότι  οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας απαιτούσαν  2τμ ανά μαθητή  την περίοδο της όξυνσης της γρίπης Η1Ν1…
Επίσης ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ορίζει ως ελάχιστη απαίτηση για την αντισεισμική θωράκιση της σχολικής κοινότητας τα 2τμ ανά μαθητή!
Επίσης άμεσα θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις, ανοίγοντας το δρόμο για διαθεσιμότητες-απολύσεις  εκπαιδευτικών.
Ταυτόχρονα, με βάση τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις και τους μόλις 212 (!) διορισμούς (95 νηπιαγωγών, 17 δασκάλων και 100 καθηγητών όλων των ειδικοτήτων!) θα υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς! Παράλληλα προωθούνται η απλήρωτη και η ελαστική εργασία για τους εκπαιδευτικούς  με αρνητικές επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών μας.
Αρνούμαστε να συνθλίβουν και να στοιβάζουν τα μορφωτικά δικαιώματα, τις ψυχές και τα όνειρα των παιδιών μας στα αντιπαιδαγωγικά 30αρια τμήματα. Κανένα κλείσιμο σχολείου, καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές και όχι πάνω από 15 μαθητές για τα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας, μέσα σε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες κάθε λαϊκής οικογένειας.
Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα.
Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με το μέλλον των παιδιών μας!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ  (ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ  Ο.Γ.Ε.)                       ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 36 ΜΕΛΙΣΣΙΑ  15127                                                                    ΤΗΛ: 210 61 36 274, 6942 47 19 57, 6972 02 40 85      Email: lenizombola@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου