Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Στη ΝΑΖΙστική «Χρυσή Αυγή», με ... εγκεφαλικό η αντάρτισσα Τιτίκα!!!

«Εντυσε» εγκωμιαστικό άρθρο για τις γυναίκες της ΝΑΖΙστικής Χρυσής Αυγής, με φωτογραφία της αντάρτισσας του ΕΛΑΣ, η άθλια εφημερίδα «Ακρόπολη»!
Το ανιστόρητο αυτό θράσος της ανεκδιήγητης «εφημερίδας», καταγγέλει  με επιστολή - διαμαρτυρία, ο γυιός της αντάρτισσας Τιτίκας, Δημήτρης Φ. Γκελντής, ο οποίος γνωστοποιεί ταυτόχρονα ότι η μητέρα του έχει υποστεί εδώ και 5 μήνες εγκεφαλικό... & δεν είναι σε θέση να απαντήσει ... με πιο δυναμικό από εκείνον τρόπο!!!
«Η φωτογραφία της Αντάρτισσας, σημειώνει στην επιστολή του, είναι η μητέρα μου Τιτίκα Παναγιωτίδου - Γκελντή σ. δικηγόρος. 
Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας που την τράβηξε ο φωτογράφος του βουνού Σπύρος Μελετζής αποτύπωνε την στέρηση ενός λαού που αντιστάθηκε με συνέπεια στον Γερμανό κατακτητή και ανέδειξε μια γενιά που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας.
Αυτήν ήταν η γενιά της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που τα ιδανικά της, τα οράματά της, οι αρχές της για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, ισότητα ,κοινωνική δικαιοσύνη αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμη και σήμερα την δικιά μας πυξίδα.
Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας για να τιμηθεί η ενιαία Εθνική Αντίσταση έγινε γραμματόσημο το 1983 με εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντρέα Παπανδρέου. Λυπάμαι που η μητέρα μου έχοντας υποστεί εγκεφαλικό εδώ και 5 μήνες δεν είναι σε θέση να απαντήσεισίγουρο με πιο δυναμικό από εμένα τρόπο.Το να μπαίνει η φωτογραφία της αντάρτισσας σε τέτοιο κείμενο είναι προσβολή στους ήρωες νεκρούς μας της τιμημένης Εαμικής Εθνικής Αντίστασης».
                                                          Με εκτίμηση,
                                                  Δημήτρης Φ. Γκελντής».
                                ΠΗΓΗ:www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου