Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ελεύθερος ο ΑρχιΔωσίλογος Προτεστάντης

Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και εμφάνιση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του στον αρεοπαγίτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Οταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα αποφασιστεί αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση
Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απιστίας στην υπηρεσία καθώς και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Φέρεται να τροποποίησε τη λίστα Λαγκάρντ αφαιρώντας από τα περίπου 2000 ονόματα, αυτά συγγενικών του προσώπων ενώ δεν έδωσε ποτέ το πρωτότυπο έγγραφο στο ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθεί.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη Βουλή, η υπόθεση ανατέθηκε σε αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή.
Οταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα αποφασιστεί αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση.Για τουςχειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ήδη κατηγορούνται και οι δυοπρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιώργος Καπελέρης.
Παράλληλα προχωράει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ σταν ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα με καταθέσεις σε τράπεζα της Γενεύης για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

ΠΗΓΗ:www.thetoc.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου