Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

           ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Μετά από το κλείσιμο 2 Νοσοκομείων ήρθε και η σειρά για τη συγχώνευση - κλείσιμο 2 σχολειών του 1ου - 6ου & 3ου - 5ου Δημοτικού των Μελισσίων, όπως αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα  αιφνιδιαστικά μεσούσης της πρόσφατης  προεκλογικής περιόδου.
Η Διοίκηση Στεργίου, με την πάγια προσφιλή της τακτική, εξέδωσε μια ανακοίνωση - άλλοθι της κυβερνητικής πολιτικής, παρακλητικού ύφους και περιεχομένου προς το υπουργείο, ενώ είναι πρόθυμη να εφαρμόσει αυτή την απόφαση σφαγείο της Κυβέρνησης για τη Δημόσια Παιδεία, που πλήττει άμεσα τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας, αποδεικνύοντας την ορθότητα  της πολιτικής θέσης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ,
ότι οι αιρετοί της τοπικής διοίκησης, δεν είναι ούτε ανεξάρτητοι, ούτε ακομμάτιστοι, ούτε αυτοδιοικητικοί, είναι απλά ένα ακόμα αναγκαίο και  κατάλληλο εργαλείο εφαρμογής των Κυβερνητικών πολιτικών διαχρονικά.
Οι  ΔΗΘΕΝ αγωνιστικές και διεκδικητικές αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής, φάνηκαν ξεκάθαρα στο τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο (Δευτέρα 2/6/2014), όπου ο κ. Στεργίου, δεν επέτρεψε  στον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Τάσο Καρατζή, αλλά ούτε και στην εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων, να θέσουν το θέμα της συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων, για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης, απέρριψαν την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ,  με καταφανή ιταμό και απαξιωτικό  τρόπο. Ντροπή τους !!!
Η ταξική υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, η κατάργηση οργανικών θέσεων με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, όπου με βάση τις αποφάσεις των αρμόδιων κρατικών φορέων, (Υπ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΟΣΚ, ΚΕΛΠΝΟ κλπ), επιφέρουν αποδεδειγμένα κίνδυνο ατυχημάτων η  ασθενειών, για τα παιδιά μας.
Η  κατάργηση οργανικών θέσεων με την αυτόματη απόλυση του διδακτικού προσωπικού, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού κου Μητσοτάκη,  ενώ χιλιάδες αδιόριστοι δάσκαλοι, αναμένουν εδώ και χρόνια  στον προθάλαμο της κοροϊδίας της επετηρίδας, είναι μόνο κάποιες από τις πολύ σοβαρές και άμεσες επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Οι καθημερινές καταιγιστικές, αντιλαϊκές  εξελίξεις ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της δικομματικής συγκυβέρνησης καθώς και η υποκριτική, και υποτελής  στάση της δημοτικής αρχής, αντικειμενικά δημιουργούν ως προαπαιτούμενο την ενιαία δράση από γονείς και διδακτικό προσωπικό, με δυναμικούς αγώνες να αντιταχθούμε σε αυτήν την προοπτική και να τους ανατρέψουμε τα σχέδια.
Είναι απαραίτητος ο συντονισμός  όλων μας, όσων αγωνιούμε για την Δημόσια Παιδεία, στην κατεύθυνση της αποτροπής των πολιτικών που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας.  Αφού  αυτός είναι ο προφανής στόχος.
Ενάντια σε όλους όσους θεωρούν ότι τα παιδιά μας είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού που προορίζονται να γίνουν γρανάζια στις μηχανές παραγωγής των κερδών τους, πάμφθηνο αμόρφωτο εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις τους δίχως όνειρα και δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του 21ου αιώνα .
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & Ε.Ε
  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ.
                                           ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΙΟΥΝΗΣ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου