Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Βαίνει προς οριστικό κλείσιμο, το «Αμαλία Φλέμινγκ»!!!

Επειτα απ’ το κλείσιμο 9 νοσηλευτικών τμημάτων στο «Αμαλία Φλέμινγκ» και την απομάκρυνση 300 νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων, μεθοδεύεται η μεταφορά του χειρουργικού τομέα στο «Σισμανόγλειο», γεγονός που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου των Μελισσίων, σύμφωνα με καταγγελίες του προσωπικού.
Αυτή η μεταστέγαση θα σημάνει το τέλος του «Φλέμινγκ» και θα επηρεάσει αρνητικά τις ήδη επιβαρημένες παρεχόμενες υπηρεσίες του «Σισμανόγλειου», όπως εξήγησαν χθες το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων, οι οποίοι μαζί με τους στο Παίδων Πεντέλης έχουν δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια στην πολιτική της κατάρρευσης της δημόσιας Υγείας.
Το «Αμαλία Φλέμινγκ» συγχωνεύτηκε με το «Σισμανόγλειο» στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 με αποτέλεσμα να καταδικαστεί να βρίσκεται στα όρια της δυνατότητας λειτουργίας του. Σήμερα λείπουν 69 άτομα νοσηλευτικό, 60 διοικητικό και 11 παραϊατρικό προσωπικό, ενώ η προσέλευση των ασθενών παρουσιάζει αυξητική τάση.
                                                  Οι χαμηλές πληρότητες
«Το σενάριο της μεταφοράς του χειρουργικού τομέα, δηλαδή χειρουργών, ορθοπεδικών και αναισθησιολόγων, στην πράξη σημαίνει κατάρρευση του νοσοκομείου, διότι η απουσία των ειδικοτήτων αυτών θα είναι αποτρεπτική για τους ασθενείς να το επισκεφτούν» επισημαίνει
ο Δημήτρης Περίχαρος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Αμ. Φλέμινγκ», και προσθέτει ότι «υπάρχει σχέδιο κατασκευής χαμηλών πληροτήτων» προκειμένου το νοσοκομείο να κλείσει. «Μπορεί στην αρχή να εισαχθεί ένας ασθενής με παθολογικό αίτιο και στην πορεία να χρειαστεί χειρουργική εκτίμηση.
Θα φωνάξουν τον χειρουργό από το «Σισμανόγλειο» για να δει το περιστατικό;
Κάνοντας αυτή την αποδόμηση των ειδικοτήτων μέσα στο «Αμαλία Φλέμιγκ», θα έχουμε αποτέλεσμα και το κλείσιμο των υπόλοιπων κλινικών που είναι σε άμεση συνάρτηση, ενώ στο «Σισμανόγλειο» δεν υπάρχει χώρος για την κατάλληλη περίθαλψη στους ασθενείς», μας λέει η Ευαγγελία Καλλιανίδου, προϊσταμένη νοσηλεύτρια στο «Σισμανόγλειο», σε παθολογική κλινική με 40 κρεβάτια και βαριές λοιμώξεις, με έλλειψη βασικών ειδικοτήτων και με τις εισαγωγές να έχουν αυξηθεί κατά 40%.
Ηδη από τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν χαθεί 600 κρεβάτια, ενώ μετά τη μεταφορά του χειρουργικού τομέα, υπάρχει ο κίνδυνος να απομείνει μόνον ένα εφημερεύον νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα υπάρχει απόφαση να κλείσει η κουζίνα στο Παίδων Πεντέλης και να ενοποιηθεί με το «Σισμανόγλειο». «Και ύστερα από αυτό θα φύγουν όλα τα μαγειρεία μαζί και θα πάνε σε κέτερινγκ ξένου ιδιώτη. Δεν μπορείς να μεταφέρεις το φαγητό από το ένα νοσοκομείο στο άλλο», λέει ο Δ. Περίχαρος.
«Από τη μία δίνουν αριθμούς στην τρόικα και από την άλλη για τα φιλέτα, δηλαδή τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, όλοι εμείς θα πληρώνουμε ιδιώτες, οι οποίοι θα απομυζούν τους εργαζομένους τους και θα βγάζουν 70-80% κέρδος στις πλάτες του λαού», λέει
ο Νίκος Μαλλίνογλου από το σωματείο του «Σισμανόγλειου».
Του Γιάννη Μπασκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου