Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Κάθετα αντίθετη στις συγχωνεύσεις των Δημοτικών Σχολείων η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Αδράνησε προκλητικά η δημοτική αρχή & τώρα «τρέχει» πίσω από τα γεγονότα...
Με την από 72624/Δ4, 12-5-2014, κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπεται μεταξύ άλλων η συγχώνευση του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων και συγχώνευση του 1ου και 6 Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, η οποία συγχώνευση καταργεί και τρία τμήματα.
Οι ενδείξεις ότι θα συνέβαινε αυτό, υπήρχαν προ του Μαΐου, όμως η σημερινή δημοτική αρχή αδράνησε προκλητικά, με αποτέλεσμα σήμερα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα και να περιορίζεται σε επιστολές διαμαρτυρίας.
Η συγχώνευση των σχολείων είναι σαφέστατη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιφέρει ουδεμία οικονομία και αφορά το σύνολο της κοινωνίας, όχι μόνο τους γονείς, τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» για μια ακόμα φορά δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της στις ανωτέρω συγχωνεύσεις, θέση που θα διατυπώσει και το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, που προκλήθηκε από την ένωση γονέων και όχι από τη δημοτική αρχή.
Παρόλο που έχει χαθεί πολύτιμο χρονικό διάστημα, η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» θα στηρίξει και θα συμμετέχει σε ενέργειες και κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν για να αποτραπούν οι συγκεκριμένες συγχωνεύσεις.

                               Από το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου