Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΥΡΟΣ... με εντός εδρας ήττα από Ιωνικό

                    ΠΕΝΤΕΛΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 65-76
Το παρθενικό της παιχνίδι στις Εθνικές κατηγορίες έδωσε χθες η ομάδα μας στο γήπεδό μας, κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας. Παρά την μεγάλη θέληση και την προσπάθεια των παικτών μας, δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην κατηγορία. Ο Ιωνικός με την εμφάνισή του επαλήθευσε ότι θα αποτελέσει ένα από τα φαβορί για την άνοδο καθώς παρουσιάστηκε πλήρης σε όλες τις θέσεις και με μεγάλο βάθος στον πάγκο του.
Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, η ομάδα μας έδειξε ότι δεν φοβάται να κοιτάηει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Με καλή άμυνα και σωστές επί το πλείστον επιθετικές επιλογές, κατάφερε να ελέγχει το ρυθμό και το σκορ. Μάλιστα κράτησε σε χαμηλές πτήσεις τα ατού του Ιωνικού με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 18-13.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας επιθετικά και οι περισσότερες επιλογές ήταν βιαστικές και χωρίς λογική. Σε συνάρτηση με την καλή αμυντική προσπάθεια του Ιωνικού πετύχαμε μόλις 5 πόντους σε ολόκληρο δεκάλεπτο. Ευτυχώς στο συγκεκριμένο διάστημα η άμυνά μας συνέχισε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αγώνα και δεχθήκαμε και πάλι χαμηλό σκορ (5-14). Το ημίχρονο τελείωσε με τους φιλοξενουμένους να προηγούνται με βραχύα κεφαλή (23-27).
Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα μας έμεινε κοντά στο σκορ που κυμαινόταν σε διαφορές από 2-4 πόντους.
 Επιθετικά είμασταν συγκεντρωμένοι αλλά στην άμυνα μάλλον παρασυρθήκαμε συναισθηματικά καθώς η λάθος πίεση, έστειλε πολλές φορές τους παίκτες του Ιωνικού στην γραμμή των ελευθέρων βολών και τους κράτησε κοντά στο σκορ. Στο επιμέρους δεκάλεπτο το σκορ ήταν 24-22.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο δείξαμε ότι είμαστε ρούκις στην κατηγορία. Δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, παρά το γεγονός ότι είμασταν κοντά στο σκορ, δεν καταφέραμε ποτέ να πάρουμε κεφάλι. Η διαφορά παρέμενε στα επίπεδα των 4-6 πόντων υπέρ του Ιωνικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις δύο φορές που βρεθήκαμε στο καλάθι, οι Ντακούλιας και Βούλγαρης με τρίποντα bazzer beater στο χρόνο επίθεσης του Ιωνικού, συντήρησαν το προβάδισμα και δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να περάσουμε μπροστά.
Σε γενικές γραμμές η εικόνα της ομάδας μας δεν ήταν άσχημη. Όμως για να κολυμπήσουμε στα νερά της Γ' Εθνικής πρέπει να διατηρούμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και να είμαστε λιγότερο συναισθηματικοί. Έλειπε η ηρεμία από το παιχνίδι μας, πράγμα που φάνηκε από τις επιθετικές μας επιλογές και την επικοινωνία μεταξύ παικτών και παικτών και πάγκου.
Από την ομάδα μας καλύτεροι οι Κανταρτζής, Τσόπης, Σκούταρης. Από τον Ιωνικό κορυφαίοι οι Βούλγαρης, Ντακούλιας.
Καλοί οι διαιτητές της συνάντησης, δεν ασχοληθήκαμε μαζί τους πράγμα που σημαίνει ότι έκαναν καλά την δουλειά τους.
ΠΕΝΤΕΛΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 65-76
Διαιτητές: Παπαφωτίου, Μαραμής
Πεντέλη (Ταμπάκης): Καταρτζής 19(2), Χαρτοματσίδης, Τσόπης 12, Μπίγκος 3, Μάντζιος 5(1), Σκούταρης 13(3), Αποστόλου, Μανιάτης 3(1), Ροζόλης, Αττικος 7
Ιωνικός Νικαίας (Μισσιακός): Αλεξίου 4, Μπουρτζουκλής 6, Φρουσκλιάς 3, Ντακούλιας 18(1), Βούλγαρης 22(2), Παπαϊωσήφ 2, Στουραϊτης, Θυμνιός 9 (1), Τόλιας 6(1), Φιλιππόπουλος 6, Κάκκας, Καρτζόγλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου