Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Στην «εντατική» ο Δήμος για 27 έτη!!!

                        Yπερβολικός ο δανεισμός των 8 εκ, ευρώ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Οκτωβρίου 2012, ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τεκμηρίωσε με επιχειρήματα και αριθμούς ,ότι σε αυτή τη φάση και σε ότι αφορά τα χρέη μόνο του Δήμου και όχι των κοινωφελών επιχειρήσεων (αυτά θα εξετασθούν μετά την περάτωση των εκκαθαρίσεων) ένα δάνειο των 4 εκ ευρώ είναι επαρκές για την εξόφληση των προμηθευτών, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ίδια σφικτή οικονομική διαχείριση των τελευταίων 20 μηνών.
 Αντιθέτως το δάνειο των 8 εκ, στο οποίο επέμεινε και ψήφισε τελικά η δημοτική πλειοψηφία, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες και υποχρεώσεις στο Δήμο, συνολικής ετησίας δόσης, για όλα τα δάνεια παλιά και καινούργια, 1,15 εκ ευρώ για 27 έτη. Δεν το αντέχει ο Δήμος και κανείς δεν νομιμοποιείται για 27 έτη να δεσμεύσει τις επόμενες διοικήσεις!
Δυστυχώς η απάντηση , παλαιοκομματικής λογικής και αντίληψης, ήρθε δια στόματος Δημάρχου.
«Εγώ από εδώ και μπρος θέλω να κάνω ανάπτυξη». Μόνο που δεν το είπε ευθέως. Εκλογές δηλαδή έρχονται. Να περάσουν αυτά τα δυο χρονιά και έχει ο Θεός! Μήπως θα είμαι εγώ δήμαρχος σε 5 ή σε 27 χρονιά; Φόρτωσε τα στον επόμενο.

Για αυτό και για άλλα δε θα διαφωνήσουμε μαζί του.
Προχθές στη συνεδρίαση του Δ.Σ - κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον ισολογισμό όπου δεν φεισθήκαμε καλών λόγων για την οικονομική διαχείριση(administration) και την αποδώσαμε στο θεματικό Αντιδήμαρχο και στην οικονομική υπηρεσία συνολικά, σε αντίθεση με την όλη διοίκηση (management) όπου πράγματι ήμαστε φειδωλοί (τι να λέγαμε άλλωστε), αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει ο Δήμαρχος και να πει ότι στο management στο Δήμο και σε κανέναν οργανισμό δεν του βγαίνει κανείς.
Συμφωνούμε. Εμείς το ίδιο λέμε, Δήμαρχε, Μόνο που δεν εννοούμε το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου