Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σε συνεχή εγρήγορση, οι Εργαζόμενοι του «Α. Φλέμινγκ» για τα σενάρια συγχώνευσης ή το κλείσιμο του Νοσοκομείου!

                 Aύριο η συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του «Α. Φλέμινγκ»                     
                      με μέλη της Διοίκησης του Δήμου & της Αντιπολίτευσης
Συζήτηση για τα σενάρια που θέλουν το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» να συγχωνεύεται λίαν συντόμως με το «Σισμανόγλειο» αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου στην πτέρυγα «Τσαγκάρη» μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων του «Αμαλία Φλέμινγκ», μελών της Διοίκησης του Δήμου, αλλά και των παρατάξεων της μειοψηφίας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε και κοινοποίησε στον Δήμο και σε άλλους φορείς, εξέφρασε «οργή και αγανάκτηση για τα  σενάρια που εξυφαίνονται τις τελευταίες μέρες κατ’ επιταγή της τρόικας, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».
«Καθαρή φημολογία» χαρακτήρισε  τα σενάρια συγχώνευσης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης, ο οποίος  δήλωσε στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ
 ότι για την ώρα(!!!) «δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος κλεισίματος του νοσοκομείου».
Το μόνο υπαρκτό πρόβλημα, κατά τον Γ. Καρβουνάκη, έχει σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες όπως είπε «χρήζουν ανακαίνισης και οι ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στεργίου, που στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» συνεχίζει  κανονικά την λειτουργία του(κατόπιν διαβεβαίωσης που είχε από τη Διευθύντρια του «Σισμανογλείου»!
Ωστόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Μεταξάκης, μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, λέγοντας πως «η αυτόνομη λειτουργία του νοσοκομείου βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς προγραμματίζεται, μέσα στο 2013, με βάση την εφαρμογή ενός νέου νόμου, η συγχώνευσή του με το Σισμανόγλειο, καθώς και η έξοδος στην εφεδρεία μέρους του προσωπικού που θεωρείται πλεονάζον».

Σύμφωνα με τον Μ. Μεταξάκη - από το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησε μία προσπάθεια να πληγεί το νοσοκομείο, με βάση μεθοδευμένα στοιχεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που βγήκαν στη δημοσιότητα.
Τα στοιχεία αυτά στόχο είχαν, σύμφωνα με τον ίδιο, να παραπλανήσουν σχετικά με την παραγωγικότητα του νοσοκομείου, τη στιγμή που όπως τόνισε «σύμφωνα με μελέτη της διδάκτορος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Καλογεροπούλου, σχετικά με την αποδοτικότητα των δημόσιων νοσοκομείων, η αποδοτικότητα του “Αμαλία Φλέμιγκ” φτάνει στο 97%».
Πρόσθεσε δε, ότι «χάρη στις επίπονες προσπάθειες όλων των εργαζομένων, το νοσοκομείο δίνει καθημερινά μάχη προκειμένου να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, παρά τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης».
Ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό, ο αριθμός του οποίου ανέρχεται σήμερα στα 650 άτομα, αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, ενώ δεν αμείβονται οι υπερωρίες και οι νυχτερινές βάρδιες. Για τους λόγους αυτούς, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, αφού όπως επεσήμανε ο πρόεδρος, ήδη έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ ετοιμάζονται και κινητοποιήσεις σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για συγχώνευση και εφεδρείες.

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
παλαιότερη ανάρτησή μας με τίτλο:

"Μία «ευκαιρία που περίμενε να συμβεί"!!! 

 και το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ"
Σχέδιο για απόσυρση των παλαιών νοσοκοµείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου