Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

1η Συνεδρίαση Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας

Την πρώτη τους κοινή συνεδρίαση, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤοΣΠΑ) Ν. Πεντέλης - Πεντέλης και (ΤοΣΠΑ) Μελισσίων, υπό την προεδρία της Προέδρου του Δ.Σ κ. Ευαγγελίας Μπουσίου .


Σ΄ αυτή την πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη τα μέλη: Σταμάτης Αλέξανδρος Απόστρατος Στρατηγός, Δικαίος Δημήτρης Ανώτατος Αξιωματούχος Ε.Χ ε.α , Ξυγκάκη Νικομάχη ψυχολόγος για την Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και Αποστολόπουλος Θεόδωρος Δημοτικός Σύμβουλος, Γκολετσόπουλος Χρήστος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιαννιός Περικλής Υποστράτηγος Αστυνομίας, Παπακώστας Σταύρος Υποστράτηγος ε.α, Μπελεσιώτης Χρήστος δικηγόρος και Σερίφης Οδυσσέας Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Δ.Κ. Πεντέλης για τη Δημοτική Κοινότητα Ν.Πεντέλης και Πεντέλης. Παρευρέθη και ο Υπαστυνόμος Ιατρού Κων. εκπρόσωπος του Α.Τ. Μελισσίων.
Μετά από ανοιχτή ψηφοφορία εξελέγησαν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των ΤοΠΣΑ, οι κ.κ. Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης Πρόεδρος και Δικαίος Δημήτρης Αντιπρόεδρος για την Δ.Κ. Μελισσίων καθώς και οι κ.κ. Αποστολόπουλος Θεόδωρος Πρόεδρος και Γκολετσόπουλος Χρήστος Αντιπρόεδρος για το ΤοΠΣΑ των Δ.Κ. Πεντέλης – Ν.Πεντέλης.
Έργο των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας είναι η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην Περιφέρεια του Δήμου, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης.
Ο Δήμαρχος έθεσε προς συζήτηση τρία βασικά προβλήματα παρανόμων πράξεων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους και είναι :
1. Ο καταυλισμός των Κούρδων στην Δ.Κ. Πεντέλης
2. Έξαρση της εγκληματικότητας ( πολλά κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων στη Δ.Κ. Πεντέλης )
3. Η ασφάλεια των 57 κτιρίων του Δήμου, με ιδιαίτερη μνεία στο Λύκειο Μελισσίων και η ανάγκη φύλαξης σε 24ωρη βάση.
Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα την σύνταξη και προώθηση εισηγήσεων στους αρμόδιους Κρατικούς φορείς για την λήψη μέτρων, ώστε να νοιώσουν απόλυτα ασφαλείς οι πολίτες και συγχρόνως να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τους επίδοξους παραβάτες. Παράλληλα ζήτησε την καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των Αστυνομικών Yπηρεσιών του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου