Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Για τα λουκέτα στα Νοσοκομεία της πόλης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Σωματείων εργαζομένων των Νοσοκομείων Αμαλία Φλέμινγκ, Σισμανογλειου, Παίδων Πεντέλης και Παπαδημητρίου, συμμετείχε με στελέχη της στην σύσκεψη με θέμα το λουκέτο στο 1ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ που επέβαλε η Τρικομματική Κυβέρνηση, αλλά και τον σοβαρό κίνδυνο που διαγράφεται, να βρεθεί στην ίδια μοίρα και το Αμαλία Φλέμινγκ.
Στην παρέμβαση του, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Τάσος Καρατζης, τόνισε ότι  η πολιτική των συγχωνεύσεων με κριτήρια την αποδοτικότητα, άρα το κέρδος, είναι επιλογή που έχει ξεκάθαρα ταξικό προσανατολισμό και χτυπά την καρδιά της λαϊκής οικογένειας.
Ενισχύει όσο τίποτα την ιδιωτικοποίηση του αγαθού της Υγείας και την αντιμετωπίζει σαν εμπόρευμα.
 Τα λουκέτα στα νοσοκομεία της περιοχής θα στερήσουν εκατοντάδες κρεβάτια από τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους και τα παιδιά.
 
Θα στερήσουν και πολλές δεκάδες θέσεις εργασίας αφού με την μέθοδο της εφεδρείας η του πλεονάζοντος προσωπικού οι εργαζόμενοι θα απολυθούν. Όλα αυτά δεν είναι συνέπειες μόνο της κρίσης, είναι το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού, μιας και είναι προαποφασισμένα μέτρα από την Ε.Ε. και τις Ελληνικές Κυβερνήσεις. Τα λουκέτα στο Παπαδημητρίου και στο Παίδων Πεντέλης και το επικείμενο κλείσιμο του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ, ήρθαν μετά από συνεχή υποχρηματοδοτηση, απαξίωση, υποστελεχωση και δυστυχώς βρήκαν τους εργαζόμενους με μειωμένη η μηδενική αντίσταση.
Η απουσία της Δημοτικής Αρχής δικαιώνει για μια ακόμα φορά την θέση μας, ότι, οι δημοτικές αρχές παίζουν τον συμπληρωματικό ρόλο της Κεντρικής Κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο μακριά από τα μεγάλα και ζωτικά λαϊκά προβλήματα.
Στις όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, θα βρούνε την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , τον Σύλλογο Γυναικών Μελισσίων - Πεντέλης, τα Συνταξιουχικα Σωματεία, όχι μόνο συμπαραστάτες αλλά μπροστάρηδες . Δεν πρέπει να δεχτούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία αλλά και οι φορείς του Δήμου Πεντέλης και των όμορων Δήμων να λείψει ούτε ένα κρεβάτι από τον λαό ,να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας . Αντίθετα το μαζικό λαϊκό κίνημα πρέπει να κλιμακώσει τους αγώνες του για αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία για όλον τον λαό .

                                          ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
                                                     ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου