Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Με τον υπεύθυνο του «Κέντρου Ημέρας», συναντήθηκε ο Αντ. Φειδοπιάστης

O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πεντέλη Εν Δράσει» Αντώνης Φειδοπιάστης μαζί με κλιμάκιο της κίνησης συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του «Κέντρου Ημέρας»,  για Ψυχικά Ασθενείς της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στα Μελίσσια
O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Πεντέλη Εν Δράσει» Αντώνης Φειδοπιάστης μαζί με κλιμάκιο της κίνησης συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του «Κέντρου Ημέρας» για Ψυχικά Ασθενείς της «Ε.Π.Α.Ψ.Υ.» στα Μελίσσια.
Οι δομές της «Ε.Π.Α.Ψ.Υ.» στο Δήμο Πεντέλης παρέχουν ψυχοκοινωνικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στους δημότες μας.
Όμως η συγκεκριμένη ΜΚΟ οδηγείται εκ των πραγμάτων να διακόψει τη λειτουργία τους λόγω της μειωμένης κατά 50% χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας. Σαν απάντηση του Υπουργού στο ερώτημα τι θα απογίνουν οι αποασυλοποιημένοι ασθενείς της «Ε.Π.Α.Ψ.Υ», η απάντηση είναι στερεοτυπική: Κάντε απολύσεις και μειώστε τους εξυπηρετούμενους!!!

Όμως για τους γνωρίζοντες αυτό σημαίνει εγκλεισμό σε ιδρύματα ή ψυχιατρεία. Επιστημονικές μελέτες τονίζουν ότι η εξέλιξη αυτή είναι καταστροφική για τους ασθενείς και σημαίνει τη σίγουρη υπότροπή τους και πλήρη απώλεια της ανακτημένης λειτουργικότητας.
Η δημοτική παράταξη Πεντέλη Εν Δράσει θα εξετάσει λεπτομερώς το ζήτημα και θα προτείνει πιθανές λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της οργάνωσης στο Δήμο Πεντέλης και παράλληλα εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της οργάνωσης που με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την αλτρουιστική τους διάθεση υπηρετούν έναν υψηλό σκοπό.

                                                  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου