Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Μελισσίων

Δημ. Παπακωνσταντίνου:Να παρέμβει και ο δήμος Πεντέλης
Την ανάγκη συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των δύο δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, του Κέντρου Ημέρας της ΕΠΑΨΥ στα Μελίσσια και του Οικοτροφείου στη Πεντέλη, επεσήμανε με έμφαση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 2ας Οκτωβ 2012 ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και ζήτησε από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν πρωτοβουλίες στη κατεύθυνση αυτή
Έχω ιδίαν αντίληψη του υπερπολύτιμου κοινωνικού έργου που επιτελείται τόνισε και το εκτιμώ ως ιδιαίτερα υψηλό και αποτελεσματικό από επιστημονικής πλευράς. Σε συνδυασμό δε με την αγάπη και αφοσίωση που επιδεικνύει η διοίκηση και το προσωπικό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό ο σκοπός, η αποστολή και οι στόχοι λειτουργίας του Κέντρου
Για το δήμο και την πόλη μας είναι θετική συγκυρία ότι η εν λόγω δομή λειτουργεί στη πόλη μας ,διότι πέραν των άλλων έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου στο συμβουλευτικό και υποστηρικτικό τομέα της ψυχικής υγείας. Τα περιθώρια δε αυτής της συνεργασίας είναι μεγάλα.

Σήμερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, η κρίση κτυπά και τις δομές αυτές με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί στη παρούσα φάση η χρηματοδότηση τους και να αναγκάζεται το Κέντρο Ημέρας από τις 10 Οκτ να προγραμματίζει αναστολή της λειτουργίας του.
Είναι πλέον η ώρα και ο δικός μας Δήμος να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του, να ενώσει τη φωνή του με άλλους φορείς και να παρέμβει συντονισμένα στο Υπουργείο Υγείας. Και οι δυο δομές πρέπει να μείνουν ανοικτές, μαζί με άλλες αντίστοιχες στην Ελλαδική επικράτεια. Άλλωστε υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ώρα της κρίσης κάποια πράγματα θα τα χάσουμε. Την ανθρωπιά μας όμως με τίποτα. Και αν δεν την είχαμε ως τώρα στο βαθμό που έπρεπε είναι η ευκαιρία να την ανακαλύψουμε.

                                          ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου