Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δημοτική διγλωσσία !!!

     Eμμονές και κρυφή ατζέντα πνίγουν τη λειτουργία
             του Δημοτικού σχολείου Ν. Πεντέλης
Από τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Νέας Πεντέλης της 14ης Οκτ ,που η Ανθρώπινη Πολιτεία τίμησε σύσσωμη, αλλά και από σχετική ερώτηση που υπέβαλε την επόμενη στο δημοτικό συμβούλιο προς τον δήμαρχο ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου προκύπτουν δυστυχώς ανεπαρκείς ,δίγλωσσοι και άτολμοι χειρισμοί που οδηγούν σε ασφυξία τη λειτουργία του σχολείου
Με στοιχεία που παρουσίασε στη γενική συνέλευση ο Πρόεδρος της επιτροπής παιδείας κύριος Α. Καβουρίδης ο μ.ο παιδιών ανά δημοτικό είναι περίπου 220. Και όμως υπάρχουν σχολεία με 140 και σχολεία με 330 ως αυτό της Ν. Πεντέλης.
Γιατί; Απλούστατα δεν έγινε και δεν ανελήφθη εκ μέρους του Δήμου πριν το καλοκαίρι (28 Μαϊου είχε αναδειχθεί το πρόβλημα σε ειδική εκδήλωση με μοναδικό θέμα την ίδρυση 2ου σχολείου) καμία ενέργεια επανακαθορισμού σχολικών ορίων στα πλαίσια του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κρύφτηκε πίσω από το φθηνό επιχείρημα, ότι δεν το ζήτησαν οι γονείς, ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας έβγαλε έναν ωραίο αλλά άνευ αντικειμένου λόγο λες και αφορούσαν άλλον αυτά πού έλεγε (θύμισε υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου ενώ τύποις έχει χαρτοφυλάκιο),ενώ ο δήμαρχος με εμμονή στην άποψη ως τη διατύπωσε «να διατηρήσουν τα όρια τους οι δημοτικές κοινότητες» είπε το αμίμητο.

Δεν είναι δουλειά του δήμου ο καθορισμός των ορίων! Και βέβαια δεν είναι δουλειά του Δήμου, αλλά απλή είναι η διαδικασία κύριε δήμαρχε.
Ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας καλεί τους διευθυντές των σχολείων συζητούν και διατυπώνουν τεκμηριωμένο αίτημα και στη συνέχεια η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας προτείνει στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τον καθορισμό των σχολικών ορίων στα πλαίσια του νέου καλλικρατικού μας Δήμου και αυτή αποφασίζει. Στον καλλικρατικό δήμο δεν υπάρχουν σύνορα. Εσείς ετοιμάζεστε να στείλετε τα παιδιά της Ν, Πεντέλης στην Καλλιθέα και σας πείραξε μην διασχίσουν την Αγίου Σίλα, για παράδειγμα;
Ο δήμος οφείλει να λειτουργήσει ως Κυβερνείο και να χαράζει πολιτική, να αποφεύγει δε τους μικροπολιτικούς τακτικισμούς.
Στα πλαίσια αυτά, μιας συνολικής και μακράς πνοής και εμβέλειας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πολιτικής να προχωρήσει από τώρα στο σχεδιασμό του νέου σχολείου και προφανώς στα πλαίσια της νέας πόλης μας, χωρίς εσωτερικές τάφρους ή τείχη.
Μην πετάτε κύριοι την μπάλα στη Καλλιθέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου