Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κατάργησαν την αίθουσα μουσικής στο1ο ΔΣ Ν. Πεντέλης!

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των μαθητών εξ αιτίας έλλειψης χώρων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πεντέλης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΑΜΑΡΥΣΙΑ" ...
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πεντέλης που αποτελεί το μεγαλύτερο σχολείο του Δήμου, έχοντας  εφέτος 340 εγγεγραμμένους μαθητές (σε σχέση με πέρυσι που ήταν 300), έφθασε στο σημείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να καταργήσει  την αίθουσα Μουσικής, την οποία "μεταμόρφωσε" σε αίθουσα ... διδασκαλίας!!!
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Κυπαρισσία Κωνσταντινοπούλου μιλώντας για το θέμα με την συνάδελφο Μαρία Καραογλάνογλου , εξέφρασε τη λύπη της για τη μη εξεύρεση λύσης και τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των μαθητών.
«Είχαμε προτείνει, τόνισε, τη δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας στο πίσω μέρος της αυλής του Νηπιαγωγείου της Νέας Πεντέλης, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο μετο Δημοτικό, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης του Συλλόγου Διδασκόντων». Πρόσθεσε επίσης ότι έγινε πρόταση για την τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας στον χωμάτινο λόφο που βρίσκεται στο δεξιό μέρος του σχολείου, ωστόσο δεν εγκρίθηκε από την Πολεοδομική Υπηρεσία, λόγω του ότι είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Σχολείου Κοσμάς Παπαδιάς υποστήριξε στην "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", ότι «η μόνη εφικτή λύση ήταν η τοποθέτηση του προκάτ στον χώρο της αυλής». Κάτι τέτοιο όμως, είπε, θα είχε ως επίπτωση την ουσιαστική κατάργηση του προαύλιου χώρου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις δραστηριότητες των παιδιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου