Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Οτι αρχίζει με χρέη, τελειώνει με ... "Καλλικράτη";

Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΧΡΕΗ
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», είτε καλός είτε κακός, θα έπρεπε να αποτελεί ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.Οι οικονομικές συνθήκες προβάλλουν επιτακτική την ανάγκη για νέες σκέψεις και αποφάσεις.Θα περιμέναμε η Διοίκηση του Δήμου μας να αντιληφθεί τα κελεύσματα των καιρών και να συντάξει ένα προϋπολογισμό μηδενικής βάσης. Η φαντασία προφανώς δεν διακρίνει την Διοίκηση που αρκέστηκε στο να συνενώσει τους προϋπολογισμούς των τριών παλαιών Δήμων και να τους παρουσιάσει στο πακέτο του ενός πράγμα που οδηγεί τον Δήμο Πεντέλης, ύστερα από την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2011 από την Διοίκηση, στον γνωστό δρόμο των χρεών.
Αντ’ αυτών, με ευχολόγια προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα στον τομέα των εσόδων του προϋπολογισμού η διοίκηση του Δήμου, δηλώνοντας ότι, αυτή την περίοδο, όπου η Πολιτεία κάνει παντού περικοπές, εκείνη ελπίζει σε αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων κατά 2.150.000€ καθώς και σε έκτακτες επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες, πολιτική προστασία και επισκευές σχολείων ύψους σχεδόν 2.200.000€!!! όταν το 2010 και οι τρείς πρώην δήμοι δεν είχαν πάρει ούτε ένα ευρώ.
Με την διαπίστωση ότι ο προϋπολογισμός του 2011, όπως και το Τεχνικό Πρόγραμμα, είναι χωρίς όραμα και προοπτική, «κάτι που θα φέρει τον Δήμο σε ακόμη δυσμενέστερη θέση», ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Πεντέλη εν Δράσει» Αντώνης Φειδοπιάστης, οδηγήθηκε στην απόφαση της καταψήφισης του, καθόσον, όπως προκύπτει από την τοποθέτησή του κατά την συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου υπογράμμισε :
«Ο προϋπολογισμός του Δήμου μόνο στον τομέα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού έχει άνοιγμα 1.850.000€ μιας και τα οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν είναι :
έξοδα 7.071.795€
έσοδα 5.221.032€,
με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν όλες οι ανταποδοτικές υπηρεσίες και η πόλη να μην είναι καθαρή».
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
       «Πεντέλη εν Δράσει»

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο στις 6:00 μ.μ.

Δεκαέξι θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Καλαμβόκη 2Α-15127-Μελίσσια)


Η Πρόσκληση

ΓΡΑΦΑΚΟΣ:Υπεύθυνη στάση η ψήφιση του προϋπολογισμού

Το γεγονός ότι η διοίκηση Στεργίου ακολουθεί παλαιοκομματική λογική και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να απαξιώσει το έργο μας -το οποίο της θυμίζουμε για ακόμα μία φορά ότι υπερψηφίστηκε από το 60% των Μελισσιωτών- χρησιμοποιώντας μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις και ψέματα, δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ακραίας πόλωσης.
Ως μία υπεύθυνη δημοτική παράταξη και έχοντας πάντα ως στόχο το συμφέρον της πόλης και των πολιτών, κάνουμε πράξη αυτό που είπαμε. Δίνουμε, δηλαδή, πίστωση χρόνου στη διοίκηση του Δήμου. Έτσι, παρά το γεγονός ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φτωχό και ο προϋπολογισμός του Δήμου στερείται κοινωνικής ευαισθησίας, ψηφίσαμε και τα δύο, θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει η ανοχή για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης.
Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

Η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" για τον προϋπολογισμό

Nα μαζέψει τα «ασυμμάζευτα» και να δρομολογήσει από το νέο έτος "προοπτικές", επιχειρεί ο προϋπολογισμός του 2011 σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συνδυασμού "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" κ. Δ. Παπακωνσταντίνου, η παράταξη του οποίου ψήφισε θετικά, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
Αιτιολογώντας τη θετική ψήφο, ο κ. Δ. Παπακωνσταντίνου, αφου πρώτα σημείωσε τις ιδιαιτερότητες που έχει ο φετινός προϋπολογισμός (καθ΄ότι 3 ανόμοιοι και ετερογενείς προϋπολογισμοί συνενώθηκαν σε έναν), υποστήριξε ότι με την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία έγινε αρκετά καλή δουλειά τόσο από τις Υπηρεσίες του Δήμου, όσο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γ. Καρβουνάκη.
Προέβη βέβαια και σε κάποιες παρατηρήσεις και επισημάνσεις, δηλώνοντας παράλληλα ότι η παράταξή του θα είναι παρούσα, με ιδέες προτάσεις και έλεγχο για να πάει η πόλη μας μπροστά. Συγκεκριμμένα για το επενδυτικό κομμάτι, είπε ότι σε πρώτη φάση δεν ικανοποιεί. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" έχει τη διάθεση να βοηθήσει, ούτως ώστε αυτό που θα υλοποιηθεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.
Τέλος αφού παρατήρησε  ότι σε σύνολο 37 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού, τα 21 εκ. ευρώ είναι λειτουργικές δαπάνες, τα ΠΟΕ και οι αποδόσεις κρατήσεων 10 εκ. ευρώ & το τεχνικό πρόγραμμα 6 εκ. ευρώ, πρότεινε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Μελίσσι) & να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

"Πανηγυρική" η έγκριση του Πρϋπολογισμού

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ο προϋπολογισμός του Δήμου Πεντέλης (καταψηφίστηκε μόνο από τους κ.κ. Α. Φειδοπιάστη & Τ. Καρατζή - λευκό ψήφισε ο Νίκος Τόλιος), τα συνολικά έσοδα του οποίου για το Ετος 2011 προβλέπονται να φθάσουν στα 37.162.863,51 ΕΥΡΩ. Διακρίνονται δε στις ακόλουθες ομάδες:
ΕΞΟΔΑ:

Σε ότι αφορά τα συνολικά έξοδα, και αυτά προβλέπεται ότι θα φτάσουν  τα37.162,863,51 ΕΥΡΩ. Διακρίνονται δε στις  ακόλουθες ομάδες - υπηρεσίες:

Αναδασωτέα η μισή πλατεία Αγ. Τριάδος !!!

                                  Σε εγρήγορση για τους  Δασικούς Χάρτες ... 

Η προώθηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου -Γ.Π.Σ - της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, καθώς και η εξαίρεση (ένταξη στο άρθρο24 του Ν. 3889/2010) από τους δασικούς χάρτες της περιοχής που είναι στο σχέδιο σύμφωνα με το ΦΕΚ 908 τεύχος Δ 22/12/1999, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε χθες ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη, παρουσία του υφυπουργού κ. Θ. Μωραίτη & του Γενικού Γραμματέα Δασών κ. Γιώργου Αμοργιανιώτη.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Πεντέλης από την όλη συζήτηση διεφάνη ότι "υπάρχει η βούληση για την εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες των περιοχών του ανωτέρω ΦΕΚ που βρίσκεται σε ανάκληση λόγω της απόφασης του ΣτΕ και σύντομα αναμένονται ενέργειες από πλευράς του ΥΠΕΚΑ".

Πλήρης διάσταση απόψεων για το προτεινόμενο ΓΠΣ

Όσον αφορά στο Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, ο κ. Δήμαρχος υπεραμύνθηκε των θέσεων του, να προωθηθεί δηλαδή για υπογραφή το Γ.Π.Σ, όπως αυτό εγκρίθηκε με του υπ΄ αριθ. 1925/9-6-2008 έγγραφο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ(ΟΡΣΑ).
Ο κ. Ν. Σηφουνάκης επικοινώνησε τότε με τον Πρόεδρο του ΟΡΣΑ κ. Ιωάννη Πολύζο και πρότεινε αμέσως συνάντηση λόγω αρμοδιότητας, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού, παρουσία του Προέδρου, του Γ. Γ. Δασών και υπηρεσιακών παραγόντων. Εκεί προέκυψε έγγραφο του δασαρχείου Πεντέλης, σύμφωνα με το οποίο η μισή πλατεία Αγ. Τριάδος και ο μισός οικισμός Γκορτζέζας, φέρονται ως αναδασωτέες εκτάσεις!!!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ηττα Νεοπεντελικού από τη Νίκη Αμαρουσίου

 ΕΣΚΑ 24η αγωνιστική
Νεοπεντελικός - Νίκη Αμαρουσίου 59-68 (25-27)
Διαιτητές: Πηλοΐδης - Μαλανδρής
Νεοπεντελικός (Καρατζάς): Κουτσώνας 11 (2), Μάντζιος 4, Μανιάτης 10 (1), Παπαθεοδώρου, Γαπκιάδης 14 (4), Ζερβολέας, Αττίκος 4, Μπίγκος, Δρακάκης 13, Τσόπης 3.
Νίκη Αμαρουσίου (Χατζής): Μπίτσικας 10 (2), Γιαννάκης 8 (1), Κοκκαλιάς 5, Κοντογιάννης 18 (1), Γιαουρτόγλου 11 (1), Τάσσιος 5 (1), Ευαγγελίτσης 10, Γιατράκος 1.

Τα άλλα αποτελέσματα

ΔΑΚ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

«Σπαρτιάτικο» το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου !!!

Για πρώτη φορά υποβάλλεται ένα τεχνικό πρόγραμμα υπό συνθήκες διαφορετικές έως σήμερα. Τρεις Δήμοι έχουν συνενωθεί σ’ ένα. Επομένως δεν υπάρχει άμεσο μέτρο σύγκρισης. Παρ’ όλα αυτά το νέο τεχνικό πρόγραμμα μπορεί να κριθεί και κρίνεται με καλή πίστη για να μπορέσει μέχρι τη λήξη του έτους να γίνεται καλύτερο και αποτελεσματικότερο.
Από την όλη εικόνα του λείπει το όραμα. Δεν είναι φιλόδοξο. Δεν συνοδεύεται από μια εισηγητική έκθεση που να δείχνει τη στρατηγική του Δήμου. Χαρακτηρίζεται από «φόβο» και «συντήρηση». Αρκετά «Σπαρτιάτικο» κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Δημάρχου. Θυμίζει περισσότερο πρόγραμμα επαρχιακού Καποδιστριακού Δήμου και λιγότερο πρόγραμμα αστικού Καλλικρατικού Δήμου.
Αναφορικά με το ύψος του : 6,2 εκ. Ευρώ ποσό αρκετά μικρό, εκ των οποίων 850 χιλ. Ευρώ αφορούν κονδύλια προηγούμενων ετών που δεν έχουν ενταλματοποιηθεί, δηλαδή : για συνεχιζόμενα, νέα έργα και μελέτες 5,4 εκ. Ευρώ.

Διακοπή λειτουργίας 3 παράνομων σταθμών

Στη διακοπή λειτουργίας 3 παράνομων τηλεοπτικών σταθμών που εξέπεμπαν διαφημίσεις τηλεφωνικών γραμμών άσεμνου περιεχομένου και ερωτικά βιντεοκλίπ, προχώρησε, στις 22 και 25 Μαρτίου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Οι σταθμοί εξέπεμπαν στους διαύλους VHF-4, S-40 από το όρος Ποικίλο Αττικής και S13 από το όρος Πεντέλη.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η ΕΛΑΣ. με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, προέβη στην κατάσχεση όλου του εξοπλισμού εκπομπής των ανωτέρω σταθμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής.

Σύγκληση "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» σήμερα Τρίτη

Το θέμα της "τοποθέτησης ελαστικών οριοδεικτών και πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων για διευκόλυνση στροφής του λεωφορείου δημοτικής συγκοινωνίας", καθώς & η "τοποθέτηση καθρεπτών ελέγχου κυκλοφορίας και φωτεινών σηματοδοτών στις κεντρικές πύλες των Νοσοκομείων (πτέρυγες Μπόμπολα & Τσαγκάρη στα Μελίσσια)", θα απασχολήσουν σήμερα Tρίτη 29 Μαρτίου στις 14:30 τη συνεδρίαση της "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής", η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος
(Καλαμβόκη 2Α Μελίσσια 151 27).
http://www.penteli.gr/uploads/31.pdf

Νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων από τη ναοδομία

Πονοκέφαλος στο υπ. Περιβάλλοντος
Την αρμοδιότητα να ελέγχει αυθαίρετα και να επιβάλει πρόστιμα αποφάσισε... να αποσπάσει από τις πολεοδομίες η Εκκλησία. Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά τα κτίσματα που αδειοδοτεί η ναοδομία, ολοκληρώνοντας έτσι ένα σχήμα στο οποίο ο ασκών τον έλεγχο και ο ελεγχόμενος είναι το ίδιο «πρόσωπο». Η κίνηση της Εκκλησίας προκαλεί ισχυρό πονοκέφαλο στο αρμόδιο για πολεοδομικά θέματα υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο, όπως αποδεικνύεται... πιάστηκε στον ύπνο. Η υπόθεση αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τη στρέβλωση που δημιουργεί η διατήρηση χωριστού πολεοδομικού μηχανισμού για την Εκκλησία της Ελλάδας.
Η Εκκλησία της Ελλάδας, λοιπόν, αποφάσισε να νομοθετήσει για πολεοδομικά ζητήματα, μέσω της αναθεώρησης του κανονισμού της Ιεράς Συνόδου, με τίτλο «Κωδικοποίηση και συμπλήρωση διατάξεων περί λειτουργίας της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών - ΕΚΥΟ» (ΦΕΚ 135 Α). Πιο συγκεκριμένα, το «γραφείο ναοδομίας και εκτελέσεως εκκλησιαστικών τεχνικών έργων» αναβαθμίζεται σε διεύθυνση, αποκτώντας πλήθος αρμοδιοτήτων που σήμερα ανήκουν στις πολεοδομίες: εκτός από την έκδοση οικοδομικής άδειας για ναούς και κάθε άλλο κτίριο εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, αναλαμβάνει τον έλεγχο για τη διαπίστωση πολεοδομικών αυθαιρεσιών και την επιβολή και είσπραξη προστίμων, τα οποία μάλιστα καταλήγουν «για έργα ευποιίας και περιβαλλοντικής αποκατάστασης» μητροπόλεων, μονών και ναών.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γνωριμία με τον έναστρο ουρανό στην Πεντέλη!

Γνωρίστε το σύμπαν με τη βοήθεια του αστρονόμου Ν. Ματσόπουλου κι απολαύστε τον νυχτερινό έναστρο ουρανό από το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Παλαιά Πεντέλη.
Προγραμματισμένες ημερομηνίες:
* 8 Απριλίου 2011, 10 Απριλίου 2011
* 13 Μαΐου 2011, 15 Μαΐου 2011
* 5 Ιουνίου 2011, 5 Ιουνίου 2011

Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων. (Το Κέντρο Επισκεπτών μπορεί να δεχτεί έως και 125 άτομα.)

«Xωρίς φώτα» γίνονται οι πιο «φωτεινές» πράξεις για τον πλανήτη!

Η ώρα της Γης, μια δράση «χωρίς φώτα» για μια ανάσα της Γης


Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 και ώρα 20.30, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα τους για μια ώρα –την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα συμβολικό, δυνατό, παγκόσμιο μήνυμα ότι ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Ο Δήμος Πεντέλης έχοντας το Περιβάλλον ως κύριο άξονα δράσης και αγωνίας, συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή, σβήνοντας τα φώτα στα Δημοτικά κτίρια τις πλατείες και τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, προωθώντας το μήνυμα ότι «χωρίς φώτα» γίνονται οι πιο «φωτεινές» πράξεις για τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι αποτέλεσμα αθροιστικό και μπορεί να ξεκινήσει από την αλλαγή του τρόπου ζωής του καθενός μας ...
Η Ώρα της Γης, είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Το πρώτο βήμα ήταν τόσο εύκολο, ας μας φωτίσει να συνεχίσουμε τον δρόμο μας, αλλάζοντας πρώτοι εμείς τη νοοτροπία της ματαιοδοξίας μας...

Aλλεπάλληλα Δημοτικά Συμβούλια

Σήμερα στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Καλαμβόκη 2Α-15127-Μελίσσια) θα συζητηθεί & θα ψηφιστεί "ο προϋπολογισμός του Δήμου για το  2011", ενώ την Πέμπτη 31η Μαρτίου (6:00 μ.μ.), η «Έγκριση του Ισολογισμού έναρξης του Δήμου Πεντέλης".
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου (6:00 μ.μ.), η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει, προς συζήτηση τα εξής 16 θέματα:

Καμία συγχώνευση σχολείου, στο Δήμο μας !


ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Το ζήτημα ενδεχόμενης συγχωνεύσης σχολείων του Δήμου μας έθεσε στην Υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, σε μια εποικοδομητική συνάντηση που είχε μαζί της.
 Ο κ. Δήμαρχος τόνισε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στην κ. υπουργό, ότι «στηρίζει την τήρηση της υπάρχουσας κατάστασης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες»
Οι λόγοι, οι οποίοι θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη, πριν από οποιαδήποτε απόφαση, κατά τον κ.  Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, ήταν οι εξής:
1. Ο Δήμος Πεντέλης, 2ος δήμος σε έκταση στην Αττική, είναι αραιοκατοικημένος χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένο συγκοινωνιακό δίκτυο.
2. Η υψομετρική διαφορά είναι μεγάλη, αν υπολογίσουμε το υψηλότερο σημείο του Δήμου που είναι 500μ. και το χαμηλότερο που είναι 200μ.
3. Ο αριθμός των μαθητών που αποφοιτούν από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου είναι 1.545. Από αυτόν οι 782 μαθητές πηγαίνουν στα γυμνάσια και οι 744 στα λύκεια. Από αυτά τα νούμερα διαπιστώνεται ότι υπάρχει διαρροή μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία. Εάν περιοριστεί η διαρροή αυτή κατά 25%, οι μαθητές που θα πηγαίνουν στα λύκεια είναι 1000 και δεν θα μπορούν να φοιτήσουν σε 2 μόνο λύκεια.
4. Τέλος υπάρχει αυξητική τάση νέων κατοίκων στο Δήμο μας και κατά συνέπεια και νέων μαθητών.
Η προσπάθεια αυτή του Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου –Καψάλη, εστέφθη με απόλυτη επιτυχία και το Υπουργείο αποφάσισε να μην υπάρξει καμία συγχώνευση σχολείου στο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης. Ευχής έργο θα ήταν να πραγματοποιηθεί σύντομα η πρόβλεψη του Δημάρχου «για τη δημιουργία μελλοντικά, νέου Γενικού και Τεχνικού Λυκείου»

Mε λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα όπως αρμόζει σε μια τέτοια ιστορική επέτειο, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Η κεντρική τελετή έγινε στην έδρα του Δήμου στα Μελίσσια, στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής όπου παρέστη ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης με Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης. Στην τελετή παρευρέθη και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Λιλίκα Βασιλάκου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία και κορυφώθηκαν με παρέλαση και κατάθεση στεφάνων των σχολείων της πόλης μας, των αθλητικών και εξωραϊστικών συλλόγων και των εθελοντών (Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Δ.Πεντέλης).
Με την ίδια λαμπρότητα επίσης, έγιναν αντίστοιχα οι τοπικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων ως φόρο τιμής στους αθάνατους Ήρωές μας, από τις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Ν.Πεντέλης.

Με βήμα ταχύ, ο ΑΟΜ στην κορυφή ...

Την ήττα του Αγίου Δημητρίου στο γήπεδο Ζωγράφου εκμεταλλεύτηκαν Μελίσσια και Ηράκλειο , που επιβλήθηκαν της Ειρήνης Πετρούπολης (3-2) και του Χολαργού (1-0)   αντίστοιχα, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς.
Επεισοδιακή ήταν η νίκη της Μεταμόρφωσης επί του Καματερού, αφού μετά το ματς άγνωστοι επιτέθηκαν στην αποστολή των νικητών, η οποία αποχώρησε αφού πρώτα εμφανίστηκε αστυνομική δύναμη.
ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡ. 3-2
ΣΚΟΡΕΡ: 10' Μπαδήμας, 22' Μπεκατώρος, 39' Πλεξίδας – 49', 69' πεν, Δούμας Π.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κυριακόπουλος, Μπάστας, Καρκοβίρης
ΜΕΛΙΣΣΙΑ: Νικολάου, Τσάπαρης, Αντωνόπουλος, Μότας, Κικιδάκης, Μίκας, Μπεκατόρος, Τσιούγκος (36' Οικονομόπουλος) (48' Κουτουλούλης), Μπαδήμας, Μανίκας, Αντωνόπουλος (27' Πλεξίδας)
ΕΙΡΗΝΗ: Λιβανός, Δούμας Π., Τριαντάφυλλος, Ασημακόπουλος, Μπάλας (8' Βαφειάδης Σ.), Μάντζαρης, Λιόντος, Δούμας Γ., Σερέτης, Λάμπρου (46' Ταϊρτζές), Χολέβας (87' Κούλας).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γκέλα Νεοπεντελικού ...

                                       Νεοπεντελικός-Ολυμπιακός Κυψέλης 2-2
                                               Κοψαχείλα-Φωστήρας Ηλιούπολης 0-0
                                                         Δόξα Βύρωνα-Αφοβος 2-0
                                                    Ορφέας Αιγάλεω-Τερψιθέα 2-3
                                                   Θρίαμβος Αθηνών-Ακάδημος 3-0
                                                       Λαύρα Αργυρ.-Παγκράτι 1-1
                                                  ΠΑΣ Γαλάτσι-ΓΣ Καισαριανής 3-0

ΕΠΣΑ - B Κατηγορία - 3ος όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα

  
                    Πρόσκληση
H «Ψήφιση προϋπολογισμού του Δήμου Έτους 2011» είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει την 9η τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού του Δημοτικού του Δημοτικού του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28/03/2011 και ώρα 18.00 στο δημοτικό κατάστημα στην οδό Καλαμβόκη 2α Μελίσσια. 

Hττα του ΑΟΜ στο Γέρακα

Β’ ΕΣΚΑ (2ος όμιλος) – 23η αγωνιστική
Αγιοι Ανάργυροι-Γαλάτσι/Κυπριάδου 92-88
Προμηθέας-Αγ. Στέφανος 74-41
Αχαρνής-Κουκάκι 75-74
ΦΕΑ-Ιρις Πετρούπολης 79-67
Νέα Μάκρη-Πεύκη 71-60
Ολυμπιάδα ’96-Ζωγράφου 62-58
Αχιλλέας-Αστέρας Περιστερίου 68-65
ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ 62-59 (28-30)
Το φύλλο αγώνα:
Διαιτητές: Αποστολίδης, Βασσάλος
ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ (Κατσαρός): Κολοβός 17, Πάσχος 12, Σταθάκης, Μπάκας, Κατσιώτης, Σιαπλιαούρας 10, Παραμυθιώτης, Κωνσταντακόπουλος, Μακούλης 16, Παπαντώνης 8.
ΜΕΛΙΣΣΙΑ (Σουρμελής): Γώγος 2, Τσωμόκος 10, Κλεάνθους 14, Κασσαπάκης 13, Νάνης 4, Παπαδόπουλος 6, Τζάνης, Ζερβός 4, Μπουρούνης, Βυτζιλαίος 2, Παναγιώτου 4, Νίκολι.
Η επόμενη αγωνιστική
Κουκάκι-Αχιλλέας
Ιρις Πετρούπολης-Αχαρνής
Μελίσσια-ΦΕΑ
Πεύκη-Κρόνος Γέρακα
Αγ. Στέφανος-Νέα Μάκρη
Αστέρας-Ολυμπιάδα ’96
Ζωγράφου-Αγ. Ανάργυροι
Γαλάτσι/Κυπριάδου-Προμηθέας.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Το ανούσιο περιβαλλοντικό μάρκετινγκ


Με αφορμή τη γνωστή γιορτή που έχει στηθεί και φέτος για την «ώρα της Γης» το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας δηλώνει αποστροφή απέναντι:
Στο πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών πολιτών για την κλιματική αλλαγή και τα δεινά του πλανήτη
Στη σκόπιμη απενεχοποίηση των βιομηχανιών και των εταιρειών – χορηγών της «Ώρας της Γης 200...+» που ευθύνονται για τα... καθημερινά και τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρας μας
Στην ανούσια φλυαρία του περιβαλλοντικού λόμπι και των όψιμων οικολόγων που αφιερώνουν ώρες σε καμπάνιες που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της γης»!, και ούτε λεπτό στα ουσιώδη περιβαλλοντικά προβλήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας.

"XΩΡΙΣ ΦΩΤΑ" για μία ανάσα της ΓΗΣ!

«Κλείνουν» Αμαλία Φλέμινγκ & Παιδοψυχιατρικό Πεντέλης !!!

Αλλάζει άρδην ο χάρτης των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Οι μελέτες για τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών μονάδων, τη συλλειτουργία τμημάτων, κλινικών και εργαστηρίων, τη μεταφορά νοσοκομείων, την αλλαγή... χρήσης ή ακόμη και το κλείσιμο ορισμένων από αυτά, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στην Αττική, προβλέπεται να «κλείσουν» και να επαναλειτουργήσουν προσφέροντας άλλες υπηρεσίες τα νοσοκομεία: Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας, Παιδοψυχιατρικό Πεντέλης, Σπηλιοπούλειο, Ελπίς, Παμμακάριστος και Αμαλία Φλέμινγκ.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

"Φωτογραφίζω-Προτείνω-Αλλάζω"

Διαγωνισμός Οικολογικού Φωτορεπορτάζ με θέμα:

"Φωτογραφίζω-Προτείνω-Αλλάζω"
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Β.Α. Προαστίων Αθηνών, στα πλαίσια της προσπάθειας μας να εντοπίσουμε και να συμβάλουμε στην ανάδειξη και επίλυση καθημερινών προβλημάτων στους δήμους Βριλησσίων, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου καλούμε τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στις παραπάνω περιοχές να συμμετάσχουν στον 1ο Διαγωνισμό Οικολογικού Φωτορεπορτάζ: ΟΙΚΟΦΩΤΟ 2011.
Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με 1 (μία) δική του/της φωτογραφία και μέχρι 500 λέξεις συνοδευτικό κείμενο. Το κείμενο πρέπει να επεξηγεί το καθημερινό πρόβλημα που απεικονίζει η φωτογραφία, την ακριβή διεύθυνση (τοποθεσία) και να περιέχει μία ή περισσότερες προτάσεις επίλυσής του. Το φωτορεπορτάζ πρέπει να αφορά σημείο εντός των ορίων των δήμων Βριλησσίων, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.

ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΑΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
http://ecofoto2011.blogspot.com/

Tα νέα λάβαρα


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Γυναίκες του Δήμου, τίμησαν το «Γέρο του Μοριά».

Με αφορμή την συμπλήρωση 168 χρόνων από τον θάνατο του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, μια  ομάδα ανεξάρτητων γυναικών από το Δήμο Πεντέλης με την πρωτοβουλία της δημότιδας κας Νίτσας Παπαδάκη, τεως Κοινοτικής Συμβούλου, κατέθεσαν
στεφάνι στο τάφο του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, εξάφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον αγωνιστή της επανάστασης για την συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα.
Ο αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έμεινε γνωστός στην ιστορία και με το προσωνύμιο «ο Γέρος του Μοριά». Είναι ίσως ο μόνος από τους μεγάλους αγωνιστές της εθνεγερσίας, που από την πρώτη στιγμή συνέλαβε το πραγματικό νόημα της Επαναστάσεως. Την έβλεπε σαν πανεθνικό ξεσήκωμα ενός σκλαβωμένου πανάξιου και ιστορικού Έθνους, γι΄αυτό, όταν απευθυνόταν στους πολεμιστές του, τους προσφωνούσε ΕΛΛΗΝΕΣ. Επεδίωκε μ΄ αυτή την τιμητική ονομασία να τους συνειδητοποιήσει την κληρονομική τους μεγαλοσύνη και να τους τονίσει την υψηλή τους αποστολή.Είναι αναγκαίο τέτοιες πρωτοβουλίες να υιοθετούνται από όλους τους σκεπτόμενους πολίτες, ιδιαίτερα σε τέτοιους καιρούς με κρίση ταυτότητας και εθνικής κυριαρχίας.

Η Πορεία του Ελληνισμού προς την Επανάσταση του 1821


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
"ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ" Β. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
ΤΗΛ: 210 80 31 943 & 6932 73 16 49
e-mail: asma.xr@gmail.com

O Πολιτιστικός Σύλλογος Βορείων Προαστίων "Λαλητάδες"
σας προσκαλεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης,

την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ.
στην επετειακή διάλεξη
για την 25η Μαρτίου 1821,
από τον Υποστράτηγο ε.α Χρήστο Τόϊλο,
με θέμα: "Η Πορεία του Ελληνισμού προς την Επανάσταση του 1821"
Η διάλεξη θα συνοδεύεται από προβολή ψηφιακών διαφανειών & συμμετοχή της χορωδίας του Συλλόγου "Λαλητάδες". 
                                                           για το Δ.Σ
                           Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ.Γ
                      Γιάννης Εμμανουήλ                                   Κώστας Κάτσαρης

Tα παιδιά τoυ «Μαργαρίτα» εργάζονται & παράγουν ...

Αξιέπαινη πρωτοβουλία δημότη

Δενδροφύτευση στο δάσος γύρω από την Ιερά Μονή Πεντέλης διοργάνωσε το Σάββατο 19 Μαρτίου ο δημότης  κ. Άγγελος Κοντοθάνος, με την έγκριση  και με την έμπρακτη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής. Στο χώρο φυτεύτηκαν από πολλούς ενεργούς-ευσυνείδητους συμπολίτες μας περί τα 300 δενδρύλλια
Η αξιέπαινη πρωτοβουλία του δημότη  έτυχε τη θετική ανταπόκριση του Δήμου. Ο Δήμος διέθεσε όχημα για την μεταφορά από την Αμυγδαλέζα των δενδρυλλίων, τσάπες κ.α. Το "παρών" στη δεντροφύτευση - μαζί με ομάδα εθελοντών και με εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης - έδωσε και ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος βρίσκεται πάντοτε κοντά σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Δασικοί Χάρτες.

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. κ. Απόστολο Αρβανίτη επισκέφθηκαν  την Δευτέρα ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης & ο Διευθυντής Πολεοδομικών Θεμάτων και Περιβάλλοντος Δήμου Πεντέλης κ. Γιάννης Ξανθάκος, προκειμένου να συζητήσoυν το σοβαρό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε μεγάλο τμήμα των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης και αρκετούς κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.
Κατά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα συζητήθηκε η υποβολή από το Δήμαρχο πρότασης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για έκδοση υπουργικής απόφασης ένταξης της πολεοδομημένης περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης που είναι στο υπό ψήφιση Γ.Π.Σ. {Πέρασε δύο (2) φορές από τον ΟΡΣΑ} στις διατάξεις του άρθρου 24 του του Ν. 3889/2010.
Αναμένονται οι συναντήσεις του Δημάρχου με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δηλαδή την Υπουργό κα Τίνα Μπιρμπίλη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Νίκο Σηφουνάκη και τον Υφυπουργό κο Θάνο Μωραΐτη.

22 χιλ. αιτήσεις αποχαρακτηρισμού, μόνον στο δασαρχείο Πεντέλης!

Στο φως 70 ετών αυθαιρεσίες
 Από τον Μαραθώνα και την Παλιά και τη Νέα Πεντέλη θα ξεκινήσει, πιθανότατα στις 28 Μαρτίου, η ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών της χώρας. Πρόκειται για το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, που πέρασε από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις. Αν πετύχει, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες σε 330 προ-καλλικρατικούς δήμους που έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο του Κτηματολογίου.
Οι δασικοί χάρτες θα αποκαλύψουν παρανομίες, κυρίως καταπατήσεις δασών και καμένων δασικών εκτάσεων. Ανοιχτό παραμένει το θέμα των αυθαιρέτων ή και των κτηρίων που έχουν κατασκευαστεί με νόμιμη άδεια μέσα σε δάση. Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι το πρώτο βήμα είναι η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης. Με βάση την εικόνα που θα προκύψει, όπου διαπιστώνονται μη αναστρέψιμες καταστάσεις θα αναζητηθούν ειδικές λύσεις στο πλαίσιο του Συντάγματος. Μια σκέψη που διαμορφώνεται είναι το «ισοζύγιο δάσους», που προβλέπει την αναδάσωση καμένων εκτάσεων ή και τη δημιουργία νέων δασών σε δημόσια γη με έσοδα από τα πρόστιμα αυθαιρέτων που θα επιβληθούν.

Γραφείο Ενημέρωσης για τους Δασικούς Χάρτες

Ο Δήμος Πεντέλης στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει να βοηθήσει τους πολίτες του να εξαλείψουν μία διαχρονική αδικία που συντελείται τον τελευταίο μισό αιώνα στην Πεντέλη με την ένταξη στο Σχέδιο (πλαγιών και λυκορεμάτων) και την εγκατάλειψη εκτός σχεδίου της Κεντρικής Πλατείας και των πατροπαράδοτων οικισμών της πόλης, συγκροτεί Γραφείο Ενημέρωσης και Διοικητικής Βοήθειας του δημότη για τους Δασικούς Χάρτες, που θα λειτουργεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου, στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2), με επικεφαλής τον κ. Μελέτιο Μακρή, Αγρονόμο-Τοπογράφο-Μηχανικό του Δήμου.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

1. Στη συνάντηση που οργάνωσε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με Δημάρχους του Τομέα Αθηνών για το θέμα των προγραμμάτων απασχόλησης που το Υπουργείο πρόκειται να αναπτύξει με βάση το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την στήριξη της εργασίας, παρευρέθη ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης
2.Έγινε συζήτηση για τα προγράμματα:
α. Κοινωνική Εργασία με στόχο την τοποθέτηση 55.00 ανέργων σε θέσεις απασχόλησης για υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.
β. Τοπικά Προγράμματα Στήριξης Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε Τοπικό / Περιφερειακό επίπεδο μέσω κινητοποίησης των τοπικών φορέων για προετοιμασία ανέργων- ωφελούμενων και ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
γ. Νέα Προγράμματα ΟΑΕΔ 2011
3.Οι θέσεις του Δημάρχου ήταν:
α. Ο Δήμος θα προσδιορίζει δράσεις για τη συμμετοχή του στο πρώτο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης με τη σύνταξη Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Φορέα που θα το υλοποιήσει.
β. Για το δεύτερο πρόγραμμα εξέφρασε τις ανησυχίες του για την βιωσιμότητα και λειτουργικότητα των «Δημοτικών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα.
4.Επιπρόσθετα από το Δήμαρχο τονίστηκε το κενό που υπάρχει για τις χρηματοδοτήσεις Δήμων χωρίς επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου και διευκρινίστηκαν από το Διευθυντή του Ο.Α.Ε.Δ. τα παρακάτω επί των ερωτημάτων του:
α. Η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» το 2011 είναι εξασφαλισμένη.Για το 2012 το Υπουργείο εξετάζει τις προοπτικές.
β. Οι ΑΜΕΑ που εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου με πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. δύνανται να μεταφερθούν στους Δήμους μετά την λύση και εκκαθάριση των Επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν αφού η χρηματοδότηση της δράσης αυτής είναι από Εθνικούς Πόρους.

Να προχωρήσει και η απόκτηση της Πλατείας «Πόγκα»

Στο Συμβούλιο της 17ης Μαρτίου 2011, ήλθε προς έγκριση η αγορά από το Δήμο του οικοπέδου που είναι απέναντι από το Διασχολικό Κέντρο Μελισσίων στις οδούς Υψηλάντου και Ανδρούτσου.
Το οικόπεδο αυτό ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει επιφάνεια 1.640,77 τμ. και πωλείται στο Δήμο στην τιμή 1.320.000 €, δηλ. 804,5€/τμ.
Η εν λόγω αγορά και το σχετικό της τίμημα έχει την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών.
Η θέση μας: Όταν το 2009 είχε έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχαμε αποδεχθεί την απευθείας αγορά διότι ο τότε Δήμαρχος κ. Γραφάκος δεν είχε ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του Δήμου από την είσπραξη του τέλους 0,50/€τμ., που είχε επιβάλλει το 2007 σε όλα τα κτήρια του τότε Δήμου Μελισσίων. Προτείναμε και είχε γίνει δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση του σχεδίου πόλης για χαρακτηρισμό της έκτασης ως κοινόχρηστης, προκειμένου να έλθει κάποτε στο Δήμο.
Σήμερα λέμε ναι στην απευθείας απόκτηση διότι, ως ενημερωθήκαμε, η νέα Διοίκηση «άνοιξε» κωδικό για το «0,50» και σύντομα το πολύ σε 2 χρόνια μπορεί να αποπληρωθεί το οικόπεδο.

Βιομηχανία μελετών για τη «σωτηρία»

και την «προστασία» του περιβάλλοντος

Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ
Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
www.orion.net.gr orion@orion.net.gr
Αθήνα, 22/3/2011
Προς:
- Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ.Γ.Παπανδρέου
Κοινοποίηση:
- Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
- Υπουργό ΠΕΚΑ, κ.Τ.Μπιρμπίλη ...

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αν και η Ελλάδα μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική κρίση που την έχει φέρει στο χείλος της χρεοκοπίας, στον τομέα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος φαίνεται πως τα πράγματα από οικονομικής πλευράς δεν είναι και τόσο άσχημα μιας και λόγω των σχετικών Ευρωπαϊκών κονδυλίων η χώρα μας έχει τη δυνατότητα για μεγάλες επενδύσεις πολλές από τις οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
Παρά τη διαθεσιμότητα πόρων, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας δεν έχει προχωρήσει αποτελεσματικά, ούτε μετά την ίδρυση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τα βασικά αίτια που διαμορφώνουν την παραπάνω πραγματικότητα τα αναφέρατε χαρακτηριστικά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011 στη Βουλή, όπου δηλώσατε:
«Πώς να έχουμε ανάπτυξη, για να πάρω ένα παράδειγμα, όταν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό περιβαλλοντικών μελετών ανά κάτοικο στην Ευρώπη, 6πλάσιο του μέσου όρου, με 320 φακέλους ανά εκατομμύριο κατοίκων, με τη δεύτερη χώρα να έχει μόλις 60 μελέτες; Παράγουμε δηλαδή πολύ αέρα, αλλά δεν προστατεύουμε καθόλου το περιβάλλον
Αν και ως Πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να είστε πλήρως ενημερωμένος για τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος σχετικά με τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, δεν ισχύει μάλλον το ίδιο για μερικούς από τους συνεργάτες σας του αρμόδιου Υπουργείου ΠΕΚΑ. Τη διαπίστωση αυτή έρχονται να επιβεβαιώσουν οι αποφάσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης (ΦΔ) των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1950 γεννήθηκε ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σε θετική κατεύθυνση η «ενίσχυση της εργασίας»

«Πολύ εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η Λούκα Κατσέλη με δημάρχους … Καλλικράτειων δήμων της Αττικής.
Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε τους δημάρχους για «το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο για την ενίσχυση της εργασίας» που προωθεί το υπουργείο.
Η υπουργός Εργασίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα νέα προγράμματα «θα πιάσουν τόπο» και τόνισε ότι αποτελούν ευκαιρία για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να υποστηριχθούν μικρά έργα που χρειάζονται στις γειτονιές και έργα κοινωνικής δράσης που στηρίζουν την ελληνική οικογένεια.
Σε δηλώσεις τους, οι δήμαρχοι  Πεντέλης, Αμαρουσίου & Περιστερίου κ.κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, Γ.  Πατούλης & Ανδρέας Παχατουρίδης,  είπαν ότι το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας κινείται σε θετική κατεύθυνση, ενώ ο δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι να παραμείνει στην αρμοδιότητα των δήμων και μετά το 2012.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

το 1920 γεννήθηκε ο λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Χιώτης

Καταρράκτης στην Πεντέλη

                              Φωτογραφία του 1956 από το Ντράφι του Πέτρου Μπρούσαλη