Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Συνεχίζει την περιβαλλοντική του πορεία... ο Δήμος

Ο Δήμος Πεντέλης πρωτοπόρος σε δράσεις και ενέργειες για το Πεντελικό περιβάλλον, ήταν και πάλι παρών στη χθεσινή δενδροφύτευση με μπροστάρη το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, συνεργάτες και εθελοντές του κλιμακίου Πεντέλης.
Ο κ. Δ. Στεργίου Καψάλης, δήλωσε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του,γιατί όπως σημείωσε, "το δρόμο που χαράξαμε 4 χρόνια τώρα, συνεχίζουν οι νέοι και το πλήθος κόσμου που είναι σήμερα εδώ, να τον ακολουθούν και πρέπει να επιμείνουμε να συνεχιστεί, χωρίς να χαθεί ο σκοπός του. Βέβαια περίμενα να ήταν έτοιμη να δενδροφυτευθεί, όλη η περιοχή Ζ4. Θα φροντίσουμε όμως σύντομα να το κάνουμε".
Όσον αφορά στα ποτίσματα, τόνισε τα εξής: "σας προσκαλώ όλους στα πλήρως ανεπτυγμένα δενδράκια του Κοκκιναρά του 2008, για να δούμε το αύριο με βάση την επιτυχία του χθές». Έχουν μείνει 2.500 στ. στον Κοκκιναρά με έτοιμο όμως αρδευτικό σύστημα. Η μάχη όμως, πρέπει να γίνει εδώ, στις περιοχές των τελευταίων 3 δενδροφυτεύσεων και ο Δήμος Πεντέλης θα λάβει ανάλογες πρωτοβουλίες".


Επεσήμανε επίσης ότι, θα ήταν μέγα λάθος να μην αξιοποιηθεί η εθελοντική προσφορά και να μπούμε σε διαδικασίες εργολαβιών για τις επόμενες δενδροφυτεύσεις. «Την στιγμή που το ελληνικό κράτος ζητάει δάνεια από την Ευρώπη, είναι παράλογο να μοιράζει λεφτά για μια δουλειά που μπορεί να την κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες για τον εαυτό τους και με την ψυχή τους...»
Η περιβαλλοντική μας συνείδηση είναι αυτή που μας ενώνει, καθώς δε διακρίνει τίτλους, θέσεις και πολιτικά χρώματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου