Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Καμία συγχώνευση σχολείου, στο Δήμο μας !


ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Το ζήτημα ενδεχόμενης συγχωνεύσης σχολείων του Δήμου μας έθεσε στην Υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, σε μια εποικοδομητική συνάντηση που είχε μαζί της.
 Ο κ. Δήμαρχος τόνισε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στην κ. υπουργό, ότι «στηρίζει την τήρηση της υπάρχουσας κατάστασης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες»
Οι λόγοι, οι οποίοι θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη, πριν από οποιαδήποτε απόφαση, κατά τον κ.  Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, ήταν οι εξής:
1. Ο Δήμος Πεντέλης, 2ος δήμος σε έκταση στην Αττική, είναι αραιοκατοικημένος χωρίς ιδιαίτερα ανεπτυγμένο συγκοινωνιακό δίκτυο.
2. Η υψομετρική διαφορά είναι μεγάλη, αν υπολογίσουμε το υψηλότερο σημείο του Δήμου που είναι 500μ. και το χαμηλότερο που είναι 200μ.
3. Ο αριθμός των μαθητών που αποφοιτούν από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου είναι 1.545. Από αυτόν οι 782 μαθητές πηγαίνουν στα γυμνάσια και οι 744 στα λύκεια. Από αυτά τα νούμερα διαπιστώνεται ότι υπάρχει διαρροή μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία. Εάν περιοριστεί η διαρροή αυτή κατά 25%, οι μαθητές που θα πηγαίνουν στα λύκεια είναι 1000 και δεν θα μπορούν να φοιτήσουν σε 2 μόνο λύκεια.
4. Τέλος υπάρχει αυξητική τάση νέων κατοίκων στο Δήμο μας και κατά συνέπεια και νέων μαθητών.
Η προσπάθεια αυτή του Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου –Καψάλη, εστέφθη με απόλυτη επιτυχία και το Υπουργείο αποφάσισε να μην υπάρξει καμία συγχώνευση σχολείου στο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης. Ευχής έργο θα ήταν να πραγματοποιηθεί σύντομα η πρόβλεψη του Δημάρχου «για τη δημιουργία μελλοντικά, νέου Γενικού και Τεχνικού Λυκείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου