Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ από τον Πολιτισμικό και Λαογραφικό Σύλλογο Μελισσίων

Αγαπητοί συνδημότες
Σας καλωσορίζουμε στο νέο Δήμο και ευχόμαστε η συνδημότευσή μας να οδηγήσει σε αναβάθμιση της ζωής μας σε όλους τους τομείς της. Ιστορικά, άλλωστε, η συνένωση και συμπόρευση των ανθρώπων μόνο θετικά αποτελέσματα είχε πάντα.
Ο Σύλλογός μας, από την ίδρυσή του το 2004, είχε τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα πολιτισμικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας. Ένα κύτταρο που θα ενεργοποιούσε ανενεργούς, μέχρι τότε, πολίτες, οι οποίοι, όμως, είχαν όραμα για τον πολιτισμό και την παράδοση, ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε πρακτική έκφραση, αποτίμηση και πραγμάτωση αυτού του οράματος.
Πράγματι, οι Μελισσιώτες ανταποκρίθηκαν ασμένως στο πολιτισμικό κάλεσμα του Συλλόγου, ο οποίος εδραιώθηκε στη συνείδηση όλων μέσα από πολλές δράσεις και παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα του πολιτισμού και της λαϊκής τέχνης.
Ως αποκορύφωμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας, ο Πολιτισμικός και Λαογραφικός Σύλλογος ίδρυσε, με τη συνδρομή των μαθητών, των γονέων, των συμπολιτών και του τ. Δήμου Μελισσίων, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μελισσίων.
Το Μουσείο αριθμεί, ήδη, μεγάλο αριθμό εκθεμάτων απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, από τα οποία κατάγονται οι κάτοικοι του Δήμου, με εντονότερο το Μικρασιατικό και Ποντιακό στοιχείο.
Το Μουσείο λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί, 11.00 - 13.00, έχει επισκεψιμότητα κυρίως από τους κατοίκους και τα σχολεία των Μελισσίων και όμορων Δήμων, και στεγάζεται προσωρινά σε οίκημα που παραχωρήθηκε από τον τ. Δήμο Μελισσίων το 2007, στην οδό 17 Νοέμβρη αρ. 10 στον 1ο όροφο.

Με το δεδομένο της διεύρυνσης του Δήμου, θεωρούμε ότι η πολιτιστική σταυροφορία, που ξεκίνησε από τα Μελίσσια, πρέπει να συνεγείρει τόσο την Παλαιά, όσο και τη Νέα Πεντέλη και όλοι μαζί να εμπλουτίσουμε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με νέα και λαμπρότερα εκθέματα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα Μουσείο πρότυπο για τον Δήμο μας και την Αθήνα. Ένα Μουσείο που θα αναδεικνύει τα στοιχεία της παράδοσης και της ταυτότητας όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων του Δήμου μας, και όπου ο καθένας θα βρίσκει αναφορά στις ρίζες και τις ιστορικές μνήμες του.
Είναι ένας τρόπος, ώστε η συλλογική μνήμη, που θα αποτυπώνεται στο Μουσείο μας, να γίνει κινητήρια δύναμη για την κοινωνία μας και, ιδίως, για τη νεολαία μας.
Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε πολιτισμική συστράτευση και περιμένουμε την ανταπόκρισή σας. Ώστε κάθε οικογένεια να εκπροσωπείται επωνύμως, μέσα από εκθέματα που θα αναδεικνύουν το ίχνος και την πορεία της στο ιστορικό και πολιτισμικο γίγνεσθαι.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφ. 210 6134522 (κα Λαμπίρη) ή 210 6138802 (Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων).
Η συμμετοχή σας θα δημιουργήσει πολλά και σπουδαία!
                                            Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
                           Η Πρόεδρος του Συλλόγου
                         Γιώτα Λαμπίρη- Καλυβιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου