Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Γυναίκες του Δήμου, τίμησαν το «Γέρο του Μοριά».

Με αφορμή την συμπλήρωση 168 χρόνων από τον θάνατο του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, μια  ομάδα ανεξάρτητων γυναικών από το Δήμο Πεντέλης με την πρωτοβουλία της δημότιδας κας Νίτσας Παπαδάκη, τεως Κοινοτικής Συμβούλου, κατέθεσαν
στεφάνι στο τάφο του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, εξάφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον αγωνιστή της επανάστασης για την συμβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα.
Ο αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έμεινε γνωστός στην ιστορία και με το προσωνύμιο «ο Γέρος του Μοριά». Είναι ίσως ο μόνος από τους μεγάλους αγωνιστές της εθνεγερσίας, που από την πρώτη στιγμή συνέλαβε το πραγματικό νόημα της Επαναστάσεως. Την έβλεπε σαν πανεθνικό ξεσήκωμα ενός σκλαβωμένου πανάξιου και ιστορικού Έθνους, γι΄αυτό, όταν απευθυνόταν στους πολεμιστές του, τους προσφωνούσε ΕΛΛΗΝΕΣ. Επεδίωκε μ΄ αυτή την τιμητική ονομασία να τους συνειδητοποιήσει την κληρονομική τους μεγαλοσύνη και να τους τονίσει την υψηλή τους αποστολή.Είναι αναγκαίο τέτοιες πρωτοβουλίες να υιοθετούνται από όλους τους σκεπτόμενους πολίτες, ιδιαίτερα σε τέτοιους καιρούς με κρίση ταυτότητας και εθνικής κυριαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου