Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός των καθηγητών του Πολιτιστικού

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και ένα χρόνο οι καθηγητές του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων!!
 Στην επιστολή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρουν με λεπτομέρειες το όλο ιστορικό και "εκστομίζουν" βαρείς χαρακτηρισμούς προς την πρώην διοίκηση. Από τα πυρά τους δεν ξεφεύγει ούτε η σημερινή διοίκηση του Δήμου.




Οι καθηγητές του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνώστες της αδιέξοδης κατάστασης που εδώ και ένα χρόνο έχει παγιωθεί στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Μελισσίων.
Παρ' ότι υπάρχουν πλέον τα 700 άτομα εγγεγραμμένα στα μαθήματα του Πολιτιστικού Κέντρου, τα οποία καταβάλουν κανονικά τις μηνιαίες συνδρομές τους (δηλ. 8.500- 9.000 ευρώ μέσο όρο): Το ταμείο του Πολιτιστικού Κέντρου είναι μόνιμα άδειο ( σε σημείο μάλιστα που ο ΟΤΕ έχει κόψει επανειλημμένως το τηλέφωνο) και εμείς οι άνθρωποι που διδάσκουμε και παράγουμε έργο, είμαστε απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο, παρ' ότι έχουμε υπογεγραμμένες συμβάσεις, που έχουν λήξει από τον Αύγουστο!!
Εκτός από τις συνδρομές, κατά καιρούς έχουν εκδοθεί διάφορα εντάλματα πληρωμής προς το Πολιτιστικό (πάνω από 200.000 ευρώ) και τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν, εξαφανίστηκαν «ως δια μαγείας» σε έξοδα, που ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο, αν και το ζήτησε, δεν γνωρίζει.
Το τελευταίο μάλιστα ένταλμα, ύψους περίπου 81.000 ευρώ, υπογεγραμμένο από την Πάρεδρο στις 5/11/2010, υποτίθεται θα ερχόταν για να καλύψει τις δικές μας αμοιβές. Όμως δεν ήρθε ποτέ!
Επιπλέον ανάγκασαν κάποιους από εμάς με το δικαιολογητικό ότι, αν δεν έχουν παραστατικά δεν θα μπορέσουν να πάρουν την υπογραφή της Παρέδρου, να εκδώσουμε ΔΠΥ ή ΤΠΥ και να καταβάλουμε από την τσέπη μας τους φόρους και όλο το ΦΠΑ!!! Ως διασφάλιση δε, για τα δελτία που εκδώσαμε μας έδωσαν δίγραμμες επιταγές οι οποίες όταν ήρθε η ώρα να πληρωθούν , ήταν ακάλυπτες!!!
Ο εμπαιγμός που υφιστάμεθα εδώ και ένα χρόνο με την φράση κλειδί «έρχονται τα λεφτά σας», έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Από πού έρχονται εδώ και ένα χρόνο τα λεφτά μας και γιατί δεν φτάνουν ποτέ;
Το αποκορύφωμα βέβαια, δηλαδή η απόλυτη απαξίωση απέναντι μας, ήρθε σε ένα από τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια του προηγούμενου έτους, όπου η κα. Φ. Μαρκαντώνη, Πρόεδρος του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, ανέκραξε, προφανώς ενοχλημένη από τις έντονες διαμαρτυρίες, τόσο τις δικές μας όσο και των μαθητών μας που είχαν έρθει για συμπαράσταση, : «να πάτε να τα πάρετε από τους επόμενους», εννοώντας τον νέο, εκλεγμένο Δήμαρχο του Δήμου Πεντέλης, κ. Στεργίου.
Είναι σαφής η τιμωρητική της στάση απέναντι μας, αλλά δεν φταίμε εμείς για την απώλεια του Δήμου, από την παράταξη της. Αντιθέτως. εμείς ως καθηγητές, δουλεύαμε χωρίς να πληρωνόμαστε και βγάλαμε «ασπροπρόσωπο» τον Δήμο μας, στο περσινό Πολιτιστικό καλοκαίρι.
Όσο δε για την στάση του Δημάρχου, κ. Μ. Γραφάκου: φαινόταν απαθής και μάλλον βαριεστημένος, ακούγοντας ότι έχουμε ακάλυπτες οικονομικές υποχρεώσεις, οι οποίες μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και στις οποίες δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.
Επιπλέον, μας έδωσαν εντολή να ξεκινήσουμε μαθήματα για την νέα σεζόν, (10-11-12/2010) εν' όψη εκλογών τότε, και μας διαβεβαίωσαν ότι θα υπογράφαμε κάποιο χαρτί (νέα σύμβαση) που θα αποδείκνυε την νέα εργασιακή μας σχέση με το Πολιτιστικό. Όμως. δεν θέλει και μεγάλη φαντασία πια, για να καταλάβει κανείς ότι αυτό το χαρτί δεν έγινε ποτέ! Αγνοείται κι αυτό μαζί με τα χρήματα μας!!! Μήπως έρχεται και αυτό από τον ίδιο δρόμο;;
Ύστερα από συνεχόμενες πιέσεις και μετά από την δημοσίευση σχετικού άρθρου στην τοπική εφημερίδα «Αμαρυσία» (14/12/2010, «Αρρυθμίες στην Επιχ. Πολιτισμού»), η απάντηση που πήραμε δια στόματος της αντιδημάρχου, κ. Κοσμοπούλου στο γιατί ο Δήμαρχος, κ. Γραφάκος δεν δίνει εντολή για την πληρωμή του εγκεκριμένου εντάλματος προς το Πολιτιστικό, είναι ότι: ο ταμίας του Δήμου, κ. Ρέγγης θα αρνηθεί να πληρώσει το ένταλμα, καθώς του το έχει απαγορεύσει ο νέος Δήμαρχος, κ. Στέργιου!!!!!!!!!!!!!!!
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι: ο ταμίας εφόσον έχει στα χέρια του γραπτή εντολή του Δημάρχου, είναι υποχρεωμένος να την εκτελέσει και μετά μπορεί για τυχόν αντιρρήσεις, να αναφερθεί στον αρμόδιο Περιφερειάρχη. Εν' τέλει, ο κ. Γραφάκος υπέγραψε την εντολή στις 30. 12. 2010, προφανώς για να μας «ξεφορτωθεί» διότι γνώριζε καλά, όπως και η μαέστρος της υποκριτικής, κ. Κοσμοπούλου πως το ένταλμα άρα και η εντολή έπαυαν να έχουν ισχύ στο τέλος της επόμενης μέρας, δηλαδή στο τέλος του έτους!!!
Η επίσκεψη μας στον νέο Δήμαρχο κ. Στέργιου, με σκοπό να γνωρίσουμε την στάση και τις διαθέσεις του πάνω στο πρόβλημα μας, ήταν μάλλον απογοητευτική. Μας δήλωσε, πως δεν αναγνωρίζει τίποτα και πως αν θέλουμε να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας θα πρέπει να του πάμε δικαστικές αποφάσεις, ενώ είναι παγκοσμίως γνωστό ότι τα χρέη του εκάστοτε Δήμου, μεταφέρονται στα επόμενα έτη!
Το καινούριο έτος βρήκε το Πολιτιστικό Κέντρο με μια μορφή «συνδιοίκησης», η οποία ήταν άτυπη βέβαια, μιας και η παλαιά διοίκηση συνέχιζε να είναι η μόνη νόμιμη αρχή.
Η κα. Φετάνη ως μέλλουσα επικεφαλής του Πολιτιστικού Κέντρου, παρουσία του κ. Καραγιάννη και του κ. Εμμανουήλ, κατόπιν ραντεβού με τον καθένα από εμάς, μας διαβεβαίωσε πως η μέλλουσα διοίκηση δεν θέλει να διώξει κανέναν από τους καθηγητές και πως μας καλούν να συνεχίσουμε τα μαθήματα, τους δύο αυτούς μήνες που υπολείπονται μέχρι την διάλυση της παρούσας εταιρίας. Όταν εμείς θέσαμε το θέμα της αμοιβής μας, μας εγγυήθηκε πως θα πληρωθούμε κανονικά με βάση την αμοιβή της περσινής σύμβασης καθώς έχουν βρει τον τρόπο και μπορούν να εξασφαλίσουν τα χρήματα μας. Συμπλήρωσαν μάλιστα, πως θα μας δώσουν να υπογράψουμε και ένα χαρτί που θα αποδεικνύει τα λεγόμενα τους.
Μάλιστα για να έχουν καλύτερο έλεγχο στο Πολιτιστικό, ανάγκασαν σε παραίτηση την Πρόεδρο κα. Πιτσικουλάκη και την προεδρία ανέλαβε ο μέχρι πριν αντιπρόεδρος, κ. Γ. Εμμανουήλ.
'Οταν όμως ήρθε η ώρα οι διαβεβαιώσεις να γίνουν πραγματικότητα, ήρθε και ο κ. Μούστρης, ως νέος Αντιδήμαρχος, να διαψεύσει τα παραπάνω.
Σε συνάντηση φιάσκο που εκείνος μας κάλεσε, απλώς μας ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να πληρωθούμε, πως κακώς έκανε η κ. Φετάνη και μας είπε αυτά που μας είπε και εμείς φταίμε διότι την ακούσαμε, ενώ τυπικά δεν έχει καμιά αρμοδιότητα!!!
Και καθώς η κ. Φετάνη με την κ. Μαρκαντώνη επιδίδονταν με ιδιαίτερο ζήλο για ακόμη μια φορά, στις κοκορομαχίες, ρίχνοντας το ήδη χαμηλό επίπεδο του Πολιτιστικού ακόμη πιο κάτω, ο κ. Μούστρης βρήκε την ευκαιρία και αποχώρησε ανενόχλητος, χωρίς να κάνει διάλογο μαζί μας και χωρίς να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα.
Συστρατευμένη με τον Αντιδήμαρχο είναι και η νέα διοίκηση του Πολιτιστικού, η οποία στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο κράτησε αρνητική στάση απέναντι στα αιτήματα των καθηγητών, καθώς αντέκρουσε και απέρριψε τις όποιες προτάσεις «έπεσαν» στο τραπέζι, προκειμένου να δοθεί έστω μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα μας, δίνοντας μας έστω ένα έναντι, των χρημάτων που μας οφείλουν.
Αντιθέτως, ακούσαμε για μια ακόμη φορά πως εμείς ευθυνόμαστε για την σημερινή κατάσταση!!!
Αναρωτιόμαστε, πως γίνεται να φταίνε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι για την άθλια οικονομική κατάσταση του Πολιτιστικού μας Κέντρου και όχι η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο, όταν μόνον εκείνοι έπαιρναν τις αποφάσεις, χωρίς ποτέ να ενημερώνουν κανέναν;
Ή μήπως εννοούν ότι εμείς έπρεπε να τρέχουμε στους Εισαγγελείς για να καταγγείλουμε ατασθαλίες που οι ίδιοι γνώριζαν πολύ καιρό, αλλά κανείς τους δεν έκανε τίποτα;
Την παροιμία «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι », την έχετε ακούσει όλοι.
Από την πλευρά μας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Θέλετε να μάθετε τι κάναμε μέχρι σήμερα και γιατί αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν εδώ. Γιατί δεν πήγαμε να σφραγίσουμε τις ακάλυπτες επιταγές; Γιατί δεν κάναμε καμία καταγγελία; Γιατί δεν κλείσαμε το Πολιτιστικό;
Γιατί είμαστε καλόπιστοι και πιστέψαμε ότι όλο αυτό μιας και συνέβη πρώτη φορά, είναι μια «μπόρα», που με καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, θα ξεπεραστεί. Λάθος μας; Σίγουρα! Γιατί αποδείχθηκε πως μόνο εμείς έχουμε την καλή διάθεση!
Όμως, επειδή έχουμε και απόλυτη συνείδηση της ευθύνης που έχουμε αναλάβει σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αποκλείσουμε τους δημότες, από το δικαίωμα συμμετοχής τους, στον Πολιτισμό.
Εμείς ενδιαφερόμαστε για τον Δήμο μας και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα, με την συνεχόμενη και αδιάλειπτη παρουσία μας.
Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να σταματήσει ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός και να δοθεί επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα.
Οι καθηγητές της Κ.Ε.Π.Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου