Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Να προχωρήσει και η απόκτηση της Πλατείας «Πόγκα»

Στο Συμβούλιο της 17ης Μαρτίου 2011, ήλθε προς έγκριση η αγορά από το Δήμο του οικοπέδου που είναι απέναντι από το Διασχολικό Κέντρο Μελισσίων στις οδούς Υψηλάντου και Ανδρούτσου.
Το οικόπεδο αυτό ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει επιφάνεια 1.640,77 τμ. και πωλείται στο Δήμο στην τιμή 1.320.000 €, δηλ. 804,5€/τμ.
Η εν λόγω αγορά και το σχετικό της τίμημα έχει την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών.
Η θέση μας: Όταν το 2009 είχε έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχαμε αποδεχθεί την απευθείας αγορά διότι ο τότε Δήμαρχος κ. Γραφάκος δεν είχε ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του Δήμου από την είσπραξη του τέλους 0,50/€τμ., που είχε επιβάλλει το 2007 σε όλα τα κτήρια του τότε Δήμου Μελισσίων. Προτείναμε και είχε γίνει δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση του σχεδίου πόλης για χαρακτηρισμό της έκτασης ως κοινόχρηστης, προκειμένου να έλθει κάποτε στο Δήμο.
Σήμερα λέμε ναι στην απευθείας απόκτηση διότι, ως ενημερωθήκαμε, η νέα Διοίκηση «άνοιξε» κωδικό για το «0,50» και σύντομα το πολύ σε 2 χρόνια μπορεί να αποπληρωθεί το οικόπεδο.
Η θέση μας, ως διετυπώθη στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου είναι να παραμείνει ελεύθερος χώρος και να αξιοποιηθεί και για χώρο στάθμευσης (ίσως υπόγειο). Είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από 2 λεωφόρους (Ελ. Βενιζέλου και Δημοκρατίας) όπου ειδικά στην Δημοκρατίας το θέμα της στάθμευσης χρήζει αντιμετώπισης.
Με αφορμή αυτό το οικόπεδο άνοιξε λίγο και το θέμα της Πλατείας «Πόγκα» οδός Αν. Παπανδρέου και Αγ. Μαρίνας.
Ζητήσαμε και ζητάμε από τη Διοίκηση. Να δώσει προτεραιότητα στην απόκτηση της.
Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος από το Σχέδιο του 1961 για πλατεία.
Η πιο προηγούμενη Διοίκηση είχε πάρει δάνειο 1,2 εκ. € για απόκτηση του.
Εξ αυτών οι 600.000 €, τέλος του 2006, είχαν προσωρινά εκταμιευθεί λόγω έλλειψης ταμειακής ρευστότητας, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων.
Ουδέποτε όμως επανήλθαν επί Διοίκησης κ. Γραφάκου και όχι μόνο αυτό αλλά με απόφαση του ίδιου του Δημάρχου και εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου εκταμιεύθηκαν και οι άλλες 600.000 €.
Σήμερα λοιπόν από το εν λόγω δάνειο δεν υπάρχει «ευρώ» για την απόκτηση της πλατείας.
Ο σημερινός Δήμαρχος μπορεί και οφείλει να δει που «κολλάει» η απόφαση για ορισμό τιμής μονάδας. Το θέμα πρέπει να «ξεμπλοκαριστεί».
Εν συνεχεία να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο. Τώρα που «κρατά» τα χρήματα του «0,50» σε κωδικό, και οφείλει να το πράττει συνεχώς, υπάρχει τρόπος να αποκτήσει ο Δήμος τον εν λόγω χώρο.
Ας γιορτάσουμε λοιπόν έστω και σε 50 χρόνια την απόκτηση του εν λόγω χώρου. Από το 1961 έχει χαρακτηρισθεί κοινόχρηστος χώρος.
Ίσως να είναι σημαδιακό !!!

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού
        ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου