Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"Δικαίωση" της Διοίκησης του Δήμου από το ΣτΕ!

 Για την αναστολή επιβολής τέλους σε Επιχειρήσεις &supermarkets
"Δικαιωμένη" πλήρως αισθάνεται η  νέα Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης για την αναστολή επιβολής τέλους σε Επιχειρήσεις, Τράπεζες & supermarkets, που η ίδια επέβαλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, παρά τη σφοδρή αντίδραση & αποδοκιμασία που αντιμετώπισε, τόσο από την μείζονα αντιπολίτευση, όσο και από την ελάσσονα.
Η "δικαίωσή" της εδράζεται(σύμφωνα με ανακοίνωσή της), στην υπ΄αριθμ. 3901/2010 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου(11.30 το πρωί), βάσει της οποίας τα στελέχη της Διοίκησης του Δήμου εκτιμούν ότι "κρίθηκε παράνομη και ακυρωτέα η απόφαση του πρώην Δήμου Μελισσίων". Παράλληλα, επισημαίνει, πως αυτή η απόφαση του ΣτΕ, "ακύρωσε την υπ’ αριθμ. 293/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων, με την οποία ρυθμιζόταν ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής του τέλους, και ότι διατάσσει την επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο είχε εισπραχθεί επί μια τριετία και επιβάλλει στο νέο Δήμο Πεντέλης την δικαστική δαπάνη".


ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________________
Δελτίο τύπου 1/3/2011
Θέμα:
Δικαίωση για την νέα Διοίκηση η Ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την επιβολή τέλους σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης (16/02/2011), η διοίκηση του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγή της « Ι.Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.» στο Συμβούλιο Επικρατείας, ανέστειλε «την επιβολή ανταποδοτικού τέλους για την εκτέλεση έργων και υπηρεσιών, η οποία είχε ψηφιστεί με την υπ΄ αριθ. 161/2007 απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, με στόχο την κυκλοφοριακή αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου και της γύρω περιοχής καθώς και της περιοχής γύρω από τα νοσοκομεία, σε επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους και υπερτοπικού χαρακτήρα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο». Σκοπός της νέας διοίκησης ήταν, να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, αφού εκδοθεί η απόφαση του καθ΄ ύλην αρμόδιου Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η ανωτέρω απόφαση της διοίκησης έτυχε σφοδρής αποδοκιμασίας από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση.
Την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, 17/2/2011 και ώρα 11.30 το πρωί, κοινοποιήθηκε στο Δήμο η υπ΄αριθμ. 3901/2010 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε παράνομη και ακυρωτέα η απόφαση του πρώην Δήμου Μελισσίων. Παράλληλα, ακύρωσε την υπ’ αριθμ. 293/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων, με την οποία ρυθμιζόταν ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής του τέλους, διατάσσει την επιστροφή του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο είχε εισπραχθεί επί μια τριετία και επιβάλλει στο νέο Δήμο Πεντέλης την δικαστική δαπάνη.
Σημειωτέον δε ότι, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης δεν είχε παραστεί ο τότε Δήμος Μελισσίων, αν και κοινοποιήθηκε σε αυτόν νομότυπα και εμπρόθεσμα, αντίγραφο της υπό κρίσην προσφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου