Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Mε λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα όπως αρμόζει σε μια τέτοια ιστορική επέτειο, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Η κεντρική τελετή έγινε στην έδρα του Δήμου στα Μελίσσια, στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής όπου παρέστη ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης με Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης. Στην τελετή παρευρέθη και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Λιλίκα Βασιλάκου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία και κορυφώθηκαν με παρέλαση και κατάθεση στεφάνων των σχολείων της πόλης μας, των αθλητικών και εξωραϊστικών συλλόγων και των εθελοντών (Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Δ.Πεντέλης).
Με την ίδια λαμπρότητα επίσης, έγιναν αντίστοιχα οι τοπικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων ως φόρο τιμής στους αθάνατους Ήρωές μας, από τις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Ν.Πεντέλης.
Στη Ν.Πεντέλη η δοξολογία έγινε στο ναό της Αγ.Παρασκευής, η παρέλαση και οι καταθέσεις στεφάνων έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία και ακολούθησαν χορευτικά από το ίδρυμα Ζήση και κεράσματα στην αίθουσα του Πνεματικού Κέντρου.
Στην Πεντέλη η δοξολογία έγινε στον ενοριακό ναό του Αγ.Σεραφείμ, ακολούθησε η παρέλαση από την πλατεία Αγ.Τριάδος προς την πλατεία Χαραυγής όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων και τέλος, χορευτικά από το ίδρυμα Ζήση και κεράσματα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού καταστήματος.
Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις αυτές, ως ελάχιστη απόδοση τιμής στους ήρωες εκείνους που μας χάρισαν το πιο πολύτιμο αγαθό, την Ελευθερία και μας έμαθαν πως τίποτα δεν χαρίζεται μα όλα κερδίζονται με αγώνες, ιδιαίτερα σε τέτοιους καιρούς με κρίση ταυτότητας και εθνικής κυριαρχίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου