Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΑΝΤΙκρούοντας την «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» που παράγγειλε ο Στεργίου

Πρωτοβουλία  Πολιτών Ενάντια στην καύση Απορριμμάτων στο Πεντελικό Βουνό
Μετά από ενδελεχή μελέτη και συστηματική εργασία καταθέσαμε στο ΥΠΕΚΑ την επιχειρηματολογία που αντικρούει την «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» από την κατασκευή εργοστασίου αεριοποίησης βιομάζας στο παλιό λατομείο Μαλτέζου, που παράγγειλε ο δήμαρχος Πεντέλης και πλήρωσε με τα λεφτά των δημοτών.
Αναδεικνύουμε με τον τρόπο αυτό τις τεράστιες αδυναμίες τόσο του εγχειρήματος του δημάρχου, όσο και της ίδιας της μελέτης.
Παράλληλα παρεμβαίνουμε στη διαδικασία της αδειοδότησης, η οποία προχωράει κανονικά, παρά τα όσα διαδίδονται για το αντίθετο! 
Η διγλωσσία του δήμαρχου και των υποστηρικτών του είναι παροιμιώδης - προσχωρούν κανονικά τις διαδικασίες και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών που ρωτούν με αγωνία αν θα γίνει το εξαγγελθέν έργο.
Αποδείξαμε μάλιστα οτι η μέθοδευση του δημάρχου για το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει ξεκινήσει απο το 2012.
Η θέση μας είναι γνωστή, σαφής και συμφωνημένη: "Απαιτούμε από τον δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου να δηλώσει επίσημα τη διακοπή κάθε ενέργειας για τη δημιουργία του σχεδιαζόμενου εργοστάσιου αεριοποίησης βιομάζας στο βουνό της Πεντέλης.
Υπενθυμίζουμε ότι σε άλλες περιοχές παρόμοια σχέδια προωθούνιδιωτικές εταιρίες με σκοπό το κέρδος - είμαστε ο μοναδικός δήμος που προωθείμια τόσο καταστροφική επιλογή". 
Με τις παρεμβάσεις μας υλοποιούμε σταδιακά αλλά απαρέγκλιτα τα βήματα που συμφωνηθήκαν με τους πολίτες της Πεντέλης και των Μελισσίων.

                ΠΗΓΗ:oxiergostasiokavsis.blogspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου