Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

«Γυναίκες Ηπειρώτισσες ξαφνιάσματα της φύσης»

             ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014το πρωί πραγματοποιήθηκε ένα ειδικό αφιέρωμα στη «Γυναίκα της Ηπείρου», μέσα από το λεύκωμα «Γυναίκες Ηπειρώτισσες  ξαφνιάσματα της φύσης» και η παρουσίαση  της τρίτομης  συλλογής  «Περιήγηση στο Δημοτικό Τραγούδι» του συγγραφέα κ. Σωκράτη Βασιλείου, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.
Η γυναίκα της Ηπείρου, μορφή σμιλευμένη με την τραγικότητα του τόπου της και της ιστορίας της, βίωσε σε όλο της το μεγαλείο τους αγώνες για ζωή και λευτεριά, τον πόνο και το θάνατο, επιβίωσε και γαλούχησε τον δικό της κόσμο, τον κόσμο των γυναικών της Ηπείρου.
Ανυπέρβλητη η δύναμη της ψυχής τους και η αυτοθυσία τους...
«Κανένα παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και λεβεντιάς δεν πλησιάζει τόσο όσο  της γυναικείας Ηπειρώτικης προσφοράς.
Μάνα, γυναίκα, αδελφή, κόρη, μα πάνω απ΄ όλα αγωνίστρια που η συνεισφορά της στο αγώνα στο πόλεμο του ΄40  υπήρξε σημαντική» επεσήμανε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρ. υπουργός κ. Αντώνης Φύσσας, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ζώης Γιάννης και Μπούσουλα Αντα, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης κ. Μιχάλης Κολιός, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Φραντζής Απόστολος, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ν.Πεντέλης κ. Κιτσούλης Λευτέρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών η Μέλισσα κ. Παλαιοδήμος Βαγγέλης και εκπρόσωποι Ηπειρωτικών Συλλόγων Αττικής και πολιτιστικών φορέων της πόλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου