Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Η πορεία του Ελληνισμού προς την Επανάσταση του 1821»

Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία αποτελεί τη συμβολική πνευματική συμμετοχή μας στην απόθεση ελάχιστου φόρου τιμής  στους Έλληνες αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την λευτεριά της Πατρίδας μας και την ανάταση της Θρησκείας μας, διοργάνωσε  ο Δήμος Πεντέλης το απόγευμα της Δευτέρας 24 Μαρτίου
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων, ο  Υποστράτηγος ε.α  κ. Χρήστος  Τόϊλος με την επετειακή ομιλία του  με θέμα «Η πορεία του Ελληνισμού προς την Επανάσταση του 1821»  και το  ιστορικό  οδοιπορικό για όσα προηγήθησαν της ιστορικής  Επανάστασης του 1821, μας εμφύσησε αισθήματα Εθνικής υπερηφάνειας και θρησκευτικής ευλάβειας  και μας προέτρεψε τη δύσκολη αυτή ώρα για την Πατρίδα μας, να αναλογιστούμε το χρέος στην Πατρίδα μας και το αύριο των επόμενων γενεών.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον  Υποστράτηγο ε.α κ. Τόιλο Χρήστο, ο οποίος αφυπνίζει την εθνική μας συνείδηση  και την Αντιδήμαρχο κ. Άντα Μπούσουλα, η οποία επιμελήθηκε για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.
Επεσήμανε δε ότι η φυγή προς τα μπρός με Καθαρότητα και Ανθρωπιά με Σεβασμό στις πατροπαράδοτες Αρχές και Αξίες που καταυγάζει το Σύμβολο του ’21, ο αγώνας για τη Λευτεριά δείχνει σε όλους το στίγμα του Αύριο.
Την εκδήλωση προλόγισε μουσικά η χορωδία του  Πολιτιστικού Συλλόγου  «Οι Λαλητάδες» και παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης  Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης κ. Μπουσίου Ευαγγελία, ο επικεφαλής του συνδυασμού  Ανθρώπινη Πολιτεία κ. Παπακωνσταντίνου,   ο επικεφαλής του συνδυασμού Μελίσσια  Πεντέλη Μαζί κ. Τόλιος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μούστρης Παναγιώτης, Μπούσουλα Αντα, Αποστολόπουλος Θεόδωρος και Ζώης Γιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χειλάς Γιώργος, Βορέας Σάββας, Κωστόπουλος Βασίλης, Γκατζόλης Παναγιώτης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων κ. Δούκα Μαίρη, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γκολετσόπουλος Χρήστος, Οικονομίδης Νίκος, Τζαμτζής Δημήτρης και Ευαγγελίου Εύη  και εκπρόσωποι Πολιτιστικών φορέων  και σχολείων της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου