Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εξαιρετική η «Ετήσια Γιορτή Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών» του Συλ. Πελοποννησίων

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 το βράδυ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, πραγματοποίησε την Ετήσια Γιορτή Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών με τον τίτλο «Έχω τραγούδια να σας πω ένα σακί γιομάτο»
Το ασφυκτικά γεμάτο  Ανοιχτό θέατρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, πλημμύρισε από χορό  και  μουσικές  από την Σμύρνη και την Προποντίδα, την   Ικαρία και τον Έβρο, έως τη Κύθνο, την Αρκαδία και τα Κύθηρα. Η παράσταση ήταν ένα flash back, μια  πολιτιστική διαδρομή της Πατρίδας μας, δένοντας το παρελθόν με το παρόν η αγαπημένη σε όλους φιγούρα του Καραγκιόζη, δίνοντας με έμπνευση, διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας. 
Συμμετείχαν  80  άτομα με παραδοσιακές στολές της  κάθε περιοχής που παρουσίασαν , οι οποίοι έδωσαν  τον καλύτερό τους εαυτό, ενθουσιάζοντας τους θεατές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης,
 ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής κ. Κώστας Μανιάτης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, δημότες και φίλοι του Συλλόγου.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο και όλους τους συντελεστές της παράστασης, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο στην κρίση και τέτοιες εκδηλώσεις μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα για το αύριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου