Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το γλέντησαν οι Εβρίτες των Βορείων Προαστίων

Ένα γνήσιο παραδοσιακό ξεφάντωμα των Εβριτών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου  στην κεντρική πλατεία του Αγ. Γεωργίου,  στα Μελίσσια.
Η πλατεία πλημμύρισε από Εβρίτες και όχι μόνο, από κάθε γωνιά της Αττικής, που ανταμώνουν κάθε χρόνο για να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να ξαναθυμηθούνε τα παλιά. 
Οι παραβρισκόμενοι γεύθηκαν παραδοσιακά θρακιώτικα εδέσματα και διασκέδασαν με το συγκρότημα του Καρυοφύλλη  Δοιτσίδη.
Η ετήσια γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Εβριτών
 «Ο ‘Έβρος»  ξεκίνησε με την βράβευση του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου,  και απονέμοντας στο Δήμαρχο τιμητική αναμνηστική πλακέτα ο Βουλευτής  Έβρου κ. Άκης Γεροντόπουλος.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος βράβευσε όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους στην Δ.Κ. Μελισσίων (πρώην Δήμου Μελισσίων) κ.κ. Μητρόπουλο Ι., Γραφάκο Ε., Τομπουλίδη Δ.

Παράλληλα το Προεδρείο του Συλλόγου, τίμησε τις τραγουδίστριες του Συγκροτήματος, και πρώην αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι είχαν συμβάλλει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων τους.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης , ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογο για την τιμή που του έκαναν και ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς που τον συνδέουν με τον Έβρο.
 Παράλληλα δήλωσε παρών  και συμπαραστάτης στο έργο του Συλλόγου, στο Πολιτισμό και στην διατήρηση της παράδοσης, αλλά και της διάδοσης της στη νέα γενιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Έβρου  κ. Ακης Γεροντόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής κ. Ζαφειρόπουλος Γιώργος, ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου κ. Σταμάτης Γεωργούλας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της πόλης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου