Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κλειδώνουν οι εκλογές ... Eπικρατέστερες ημερομηνίες 14 ή 21 Ιουλίου!

 Θα μας πασσάρουν τον Δημήτρη ΑΒRAHAMόπουλο!!!
Μπροστά σε δραματικές εξελίξεις βρίσκεται η χώρα εξ αιτίας της απόφασης του πρωθυπουργού να κλείσει την ΕΡΤ, η οποία όπως φαίνεται προκαλεί το “ατύχημα”, που οδηγεί σε κάλπες μέσα στον επόμενο μήνα, με βάση τα ραγδαία γεγονότα των τελευταίων ωρών.
Η αίσθηση που αγγίζει την βεβαιότητα ότι πάμε σε εκλογές κυριαρχεί πλέον στα επιτελεία και των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων. Και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και οι ημερομηνίες έχουν πέσει πάνω στο τραπέζι, με επικρατέστερες την Κυριακή 14 Ιουλίου ή την επομένη 21 Ιουλίου.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει με το λουκέτο στην ΕΡΤ την πλήρη υποταγή Βενιζέλου και Κουβέλη και στην περίπτωση που δεν συναινέσουν στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή με την μορφή του κατεπείγοντος, θα επικαλεστεί ότι τον ανέτρεψαν και χρεώνονται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές και τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα η αστάθεια που θα δημιουργηθεί.
Όμως το επιχείρημα αυτό αποδυναμώθηκε από την έξυπνη ρελάνς των δυο αρχηγών...
οι οποίοι μετά την σύσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα, δήλωσαν ότι είναι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας για να βγει η χώρα από το τούνελ στο οποίο βρίσκεται και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν ριζικές μεταρρυθμίσεις στη ΕΡΤ και να προχωρήσουν σε μια συμφωνημένη λύση που θα ψηφισθεί από την Βουλή, υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά θα γίνουν με ανοικτή την ΕΡΤ. 
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος έκλεισε την δήλωση του, τονίζοντας: “Ελπίζω τα μηνύματα που στέλνω να γίνουν αντιληπτά από όλους”. Σαφέστατο το τι εννοούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μουσικής, οπού είχε παρευρεθεί σε εκδήλωση, δήλωσε ότι δεν κάνει πίσω και ότι η ΕΡΤ θα παραμείνει κλειστή.
Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ. Σε άτυπη σύσκεψη υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη των βουλευτών και στελεχών, μετά την συνάντηση των δυο αρχηγών, ομόφωνη ήταν η απόφαση ότι δεν ψηφίζουμε αν δεν ανοίξει η ΕΡΤ.
 Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τους όρους, με βάση τους οποίους θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.
Ξεκάθαρη είναι και η θέση του Βαγγέλη Βενιζέλου. Αποφάσεις και επιλογές που δεν έχουν συζητηθεί και δεν υπάρχει συμφωνία και των τριών δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει.
Στη δημόσια πρόταση προς τον πρωθυπουργό για άμεση σύσκεψη των τριών αρχηγών, η απάντηση κύκλων του Μαξίμου ήταν ότι “ο πρωθυπουργός, ο οποίος πάντοτε είναι υπέρ του διαλόγου, τις αμέσως προσεχείς μέρες θα καλέσει τους δυο αρχηγούς”!, απάντηση που είναι στο ίδιο μοτίβο, του εγώ κυβερνάω, εγώ θα αποφασίσω πότε θα συναντηθούμε.., απάντηση που κάθε άλλο παρά δείχνει σεβασμό προς τους κυβερνητικούς εταίρους του.

                                     Διερευνητικές εντολές…

Στις συζητήσεις που γίνονται για τις εξελίξεις που θα προκύψουν από την στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας ενδέχεται να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για αναζήτηση κυβερνητικής λύσης και αν δεν καταστεί εφικτή, τότε θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διερευνητικές εντολές. Ξεκινώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που αν δεν καταθέσει πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης, την σκυτάλη παίρνει το δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά το τρίτο το ΠΑΣΟΚ.

                           Θα προτείνουν Αβραμόπουλο

Στο τραπέζι των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων έχει πέσει από βουλευτές το όνομα του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου για την θέση του πρωθυπουργού, με τις ψήφους των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση με την δέσμευση ότι η ΕΡΤ θα ανοίξει.
 Η λύση Αβραμόπουλου βρίσκει έδαφος στους βουλευτές της ΝΔ, πολλοί από τους οποίους διαφωνούν με την απόφαση του Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. Υπάρχουν μάλιστα και υπουργοί που είναι στην ίδια γραμμή!

                          Τι συζήτησαν στο σπίτι του Σαμαρά

Επειδή από την πλευρά του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην σύσκεψη των τριών αρχηγών, που έγινε στο σπίτι του Σαμαρά, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, η απάντηση που δίνουν και οι δυο είναι ότι διαφώνησαν με τις προτάσεις του πρωθυπουργού να κλείσει η ΕΡΤ ή η ΕΑΣ, προκειμένου να καλυφθεί η δέσμευση απέναντι στη τρόικα για 2.000 απολύσεις. Έφυγαν από το σπίτι του Σαμαρά χωρίς να υπάρξει καμία συμφωνία. Μάλιστα την επομένη το πρωί και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης τηλεφώνησαν στον πρωθυπουργό και του είπαν να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

         Από την Κυριακή το βράδυ είχε υπογράψει ο Παπούλιας!

Έγινε επίσης γνωστό από απόλυτα έγκυρη πηγή ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας είχε υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  από το βράδυ της Κυριακής. Δηλαδή την ώρα που συζητούσαν στο σπίτι του Σαμαρά, ο πρωθυπουργός είχε ήδη στείλει το…πιστοποιητικό θανάτου της ΕΡΤ στο Προεδρικό Μέγαρο προς υπογραφή!

                                                                        Ο Καραμανλής

Εξ άλλου από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει εκφράσει την άποψη του για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου