Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

          Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη
Την αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης για την δημόσια ραδιοτηλεόραση αποφάσισε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Την απόφαση του ΣτΕ σχολίασαν αμέσως μετά τη σύσκεψη στην οποία μετείχαν με τον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί  Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.
Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 «Η άποψη μου είναι ότι η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει καθώς δεν υπάρχει άλλος δημόσιος φορέας αυτή την στιγμή» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος.
Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.  Η ΔΗΜΑΡ, τόνισε ο κύριος Κουβέλης, όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις μεταρρυθμίσεις αλλά αποτελεί και επισπεύδουσα δύναμη ωστόσο επεσήμανε πως κανένας δεν δικαιούται στο πλαίσιο της τριτοκομματικής κυβέρνησης να ενεργεί με μονομέρεια.
Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών έδωσε μια διαφορετική ερμηνεία 
από αυτή των δύο πολιτικών αρχηγών καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη δήλωσε ότι το ΣτΕ επικύρωσε την κατάργηση της ΕΡΤ και του διοικητικού συμβουλίου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου