Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Άλυτο & οξύτερο το πρόβλημα λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης

    Η Διοίκηση του Δήμου δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο
             για την άμεση ανακούφιση του προβλήματος
Σύμφωνα με  Ψήφισμα του συλλόγου γονέων του Δημοτ. Σχολείου Ν. Πεντέλης η λειτουργία του σχολείου στην επόμενη σχολική χρονιά καθίσταται δυσχερέστατη λόγω της έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων και χώρων ικανών να καλύψουν τις ανάγκες των προσερχόμενων για εγγραφή και φοίτηση μαθητών στην Α΄ τάξη.
Η Διοίκηση του Δήμου, μολονότι γνώριζε το πρόβλημα εδώ και δυο χρόνια δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για άμεση και προσωρινή έστω λύση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες καλής λειτουργίας και να δρομολογήσει τις διαδικασίες ανέγερσης νέου διδακτηρίου στην περιοχή.
Η «Ανθρώπινη Πολιτεία», όπως και ο Σύλλογος γονέων και η Διεύθυνση του σχολείου
είχαν  έγκαιρα επισημάνει το πρόβλημα και είχαν υποδείξει μέτρα άμεσης δράσης.
Η Διοίκηση του Δήμου κατά την προσφιλή της τακτική ακούει μόνο τον εαυτό της!!!

Έτσι, ακόμα και τον καθορισμό των σχολικών ορίων που επιχείρησε, τον έκανε χωρίς τόλμη κα σχεδιασμό. Και το κυριότερο, φαίνεται πως δε συζήτησε το πρόβλημα με τους γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου, οι οποίοι θα καλούνταν να αποδεχθούν το όποιο μέτρο και την όποια λύση.
Η «Ανθρώπινη Πολιτεία» συμμερίζεται τις ανησυχίες των γονέων των μαθητών του Δημ. Σχολείου. Συμπαραστέκεται στις θέσεις και αποφάσεις τους και συμφωνεί και επισημαίνει ότι σχολείο δεν είναι χώρος για να «στοιβάζονται» οι μαθητές και μάλιστα αυτής της τρυφερής ηλικίας. Πρέπει να υπάρχουν όλοι οι αναγκαίοι χώροι για την άνετη και σωστή διαπαιδαγώγηση τους.


Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σεβαστεί τις θέσεις και απόψεις του Συλλόγου γονέων, να βρει λύση και να πάρει κάθε μέτρο που να διασφαλίζει την καλύτερη και πιο ομαλή λειτουργία του σχολείου και να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες ανέγερσης νέου διδακτηρίου στη Ν. Πεντέλη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου