Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Κοινωνικό παντοπωλείο «συλλόγου εθελοντών Δ. Στεργίου»!!!

   Απεμπόλησε την ιδιότητα του Δημάρχου ο κ . Στεργίου
                  και φόρεσε τη στολή του εθελοντή...
Στην πρόσφατη  συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, της 10ης Ιουνίου, έπειτα από αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης με θέμα την  λειτουργία  του κοινωνικού παντοπωλείου από το δήμο, ως ο νόμος 4071/2012,ορίζει, ο κ Στεργίου ξέχασε ότι είναι δήμαρχος της πόλης. Φόρεσε τη στολή του εθελοντή και την τραγιάσκα του «ζητιάνου» για το καλό «των αναξιοπαθούντων και κατατρεγμένων» και αρνήθηκε πεισματικά τη θεσμική λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου.!!!
Αντί αυτού υπεραμύνθηκε την εκτροπή της λειτουργίας του από το δήμο,  όπως είχε πριν από δυο χρόνια αποφασιστεί. 
Το κοινωνικό Παντοπωλείο, που λειτουργούν πολλοί Δήμοι της χώρας, ο κ. Στεργίου το μετέτρεψε σε  λειτουργία Παντοπωλείου «συλλόγου εθελοντών του».
Ο λόγος είναι προφανής. Στο σύλλογο εθελοντών ο κ .Στεργίου έχει καθοδηγητικό και ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο…
Έπαιξε  με τον πόνο και την αγωνία κάθε συμπολίτη, που οι απερίσκεπτες και αδιέξοδες επί σειρά ετών  και ανάλγητες πρόσφατες κυβερνητικές επιλογές, οδήγησαν στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής,

Τον προσκάλεσε, έγινε φανερό στο δημοτικό συμβούλιο,  μέσω πελατειακού μηχανισμού στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προσπάθησε να  παρουσιάσει, ότι η αντιπολίτευση αντιμάχεται την όποια ενίσχυσή του.
Μετέβαλε δε την αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου σε χώρο «οπαδών» εντός έδρας!
Το χειρότερο και επικινδυνότερο είναι η λαϊκίστικη  μεθοδολογία και επιχειρηματολογία που ακολούθησε..
Προσπάθησε να μας φέρει αντιμέτωπους με τους εθελοντές. τους οποίους τιμούμε, όπως και το έργο τους φυσικά.
Και αυτό το αποδείξαμε και με λόγια και με έργα ανέκαθεν, αλλά και πρόσφατα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Διαστρέβλωσε την πραγματικότητα και παρουσίασε την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου από το δήμο, στην οποία ως δήμαρχος  όφειλε να προχωρήσει, ως ενέργεια κατά των εθελοντών!
Το χειρότερο παρέσυρε ανυποψίαστους ,αλλά όχι ανήλικους δημοτικούς συμβούλους να τον ακολουθήσουν να ενεργεί στα όρια της θεσμικής νομιμότητας και εκτός των ορίων της διοικητικής  δεοντολογίας.
Σε τελευταία ανάλυση έβαλε το σύλλογο πάνω από το Δήμο. Το κάρο μπροστά από το άλογο!
Ευτυχώς τρεις της πλειοψηφίας έσωσαν εατούς  και την αξιοπρέπεια του δημοτικού αντιπροσωπευτικού  συστήματος, που προβλέπει ανεξαρτησία έκφρασης γνώμης του δημοτικού συμβούλου, σε πλήρη αντιδιαστολή με το λειτουργία της «οπαδικής» αντίληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου