Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στην Ετήσια Τελετή του «Συμφώνου των Δημάρχων» ο Δημήτρης Στεργίου

... για την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ»
 Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, συμμετείχε στην Ετήσια Τελετή του  «Συμφώνου των Δημάρχων»  στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την  εβδομάδα έναρξης «Αειφόρου Ανάπτυξης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013.
Η Ετήσια Τελετή πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, του Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυς Ποδηματά και του πρώην Κυβερνήτη της Καλιφόρνιας κ. Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, μεταξύ των εννέα   (9)  Ελλήνων Δημάρχων που παρευρέθησαν στις Βρυξέλλες σε σύνολο εξακοσίων (600) από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, υπέγραψε το σχετικό σύμφωνο και δεσμεύτηκε για την προώθηση δράσεων που συντελούν στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος (CO2).


Στο Σχέδιο Δράσεων  (ΣΔΑΕ) του συμφώνου για το Δήμο μας που επεξεργάζονται ειδικοί μελετητές επιστήμονες με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου, θα συμπεριληφθούν καινοτόμες δράσεις για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και θα επιδιωχθούν οι ανταλλαγές τεχνογνωσίας με στήριξη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως και η ένταξη και χρηματοδότηση της δενδροφυτεύσης, σε προγράμματα.
Η υπογραφή του «Συμφώνου των Δημάρχων» από το Δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του Προέδρου του Κοινοβουλίου κ .Ζοζέ  Μπαρόζο και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών, είναι σημαντική στιγμή για το Δήμο και σηματοδοτεί το άνοιγμα κατευθύνσεων δράσεων, για το καλό του Πεντελικού περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου