Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από την «εκδήλωση αντικειμεν​ικών αξιών» της Ανθρώπινης Πολιτείας

Οι  εμπορικές αξίες  αγοροπωλησίας ακινήτων στο δήμο μας σήμερα, υπολείπονται των αντικειμενικών  αξιών του 2007
Αναλυτικά στοιχεία των εμπορικών πράξεων που έχουν γίνει τους τελευταίους 12 μήνες στο Δήμο Πεντέλης, παρουσιάσθηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η «Ανθρώπινη Πολιτεία» στις 12 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Πεντέλης.
Τα βασικά συμπεράσματα είναι:
Ο αριθμός των εμπορικών πράξεων είναι πολύ περιορισμένος Ενδεικτικά  αναφέρεται  ότι το α΄ εξάμηνο του 2013 έγιναν μόνο 12 πράξεις αγοροπωλησίας οικοπέδων και κατοικιών σε όλο το δήμο Πεντέλης
Η πτώση των τιμών πώλησης είναι μεγάλη και οι πράξεις που γίνονται σήμερα  έχουν εμπορικές τιμές κατώτερες των αντικειμενικών αξιών του 2007.
Η πτώση των αξιών είναι ιδιαίτερα μεγάλη το 2013.
Η πτώση των αξιών είναι μεγαλύτερη στα παλιά  ακίνητα.
Πρέπει να αλλάξει ο αλγόριθμος υπολογισμού της τελικής τιμής ακινήτου που είναι συνάρτηση εμπορικότητας δρόμου, ορόφου διαμερίσματος, παλαιότητας, κ.α
Να υποβληθεί  τεκμηριωμένο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου στο  Υπουργείο Οικονομικών για εναρμόνιση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών ακινήτων.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλει η «Ανθρώπινη Πολιτεία» για να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στην επιτροπή που συστήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για να μελετήσει το θέμα.
Της εκδήλωσης είχε  προηγηθεί  σύσταση προπαρασκευαστικής επιτροπής  εκ μέρους της «Ανθρώπινης Πολιτείας», απαρτιζόμενη από τους κκ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Σαφλιάνη, Βασίλη Κωστόπουλο, Γιάννη Κρουστάλλη, ΧρήστοΠαναγιωτίδη, Δημήτρη Καταβούτα, Αργύρη Μανίκα, Άγγελο Παλαιοδήμο, Απόστολο Φραντζή, Νίκο Οικονομίδη, Σπύρο Ξάφη, Θέμη Μπαλάσκα, Γιώργο Καρβουνάκη, Γιώργο Μουαμελετζη, Κωνσταντίνο Βεντούρα, Γιάννη Ξανθάκο, που έπειτα από συναντήσεις εργασίας προετοίμασε τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν.
Ειδική μνεία αξίζει στην προσπάθεια συλλογής επαρκών στοιχείων από τον κ Βεντούρα.
 Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντινου, εκτός των αιρετών του συνδυασμού, του σημαντικού αριθμού μελών του και  συμπολιτών, παραβρέθηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κκ. Καρβουνάκης και Γιαμουγιάννη και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λ. Λάζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου