Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Στέϊτ Ντιπάρτμεντ:«Μεταρρύθμιση» το κλείσιμο της ΕΡΤ & οι απολύσεις...

Η εκπρόσωπος του «Στέϊτ Ντιπάρτμεντ», Τζένιφερ Πσάκι, που συχνά αναφέρεται και καταδικάζει τις παραβιάσεις των Ελεθεριών του Τύπου σε όλο τον κόσμο, αρνήθηκε σήμερα να τοποθετηθεί για το κλείσιμο της ΕΡΤ με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Αντίθετα με τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις μας είναι φανερό ότι θεωρεί «μεταρρύθμιση» το κλείσιμο και την απόλυση χιλιάδων δημοσιογράφων και υπαλλήλων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
Οι απαντήσεις προκάλεσαν δυσαρέσκεια στο δημοσιογραφικό κόσμο και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος της ενημέρωσης λάβαμε ηλεκτρονικά μηνήματα συμπαράστασης για τους συναδέλφους της ΕΡΤ από Αμερικανούς δημοσιογράφους.
Είναι επίσης σημαντικό, ότι για το θέμα της παραβίασης των ελευθεριών των δημοσιογράφων στην Τουρκία, η κ. Πσάκι τοποθετήθηκε και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.mignatiou.com η πρεσβεία στην Αθήνα εισηγήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποφύγει να τοποθετηθεί, διότι τυχόν τοποθέτηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση εναντίον των μεταρρυθμίσεων, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Ελλάδα στο πλαίσιο του Ελληνικού Προγράμματος.
Στην καθημερινή ενημέρωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Πσάκι απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις:
Ιγνατίου: Πριν από δύο ημέρες η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε την Ελληνική Κρατική Τηλεόραση. Περίπου 2500 από τους συναδέλφους μας έχασαν τις δουλειές τους. Στην Ευρώπη πιστεύουν ότι αυτό αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου. Εχετε κάποιο σχόλιο;
Πσάκι: Είδαμε βεβαίως τα δημοσιεύματα. Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο να σας πω. Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, στηρίζουμε την Ελλάδα και συμπάσχουμε με τους Έλληνες κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής κρίσης. Κατανοούμε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις  που θα κάνουν την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και ευημερούσα στο μέλλον.
Ιγνατίου: Αλλά η απόλυση 2500 ατόμων είναι μεταρρύθμιση;

Πσάκι: Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο για σας για το θέμα αυτό, και πάλι πρόκειται για μια δύσκολη οικονομική στιγμή και στηρίζουμε την Ελλάδα και τις κορυφαίες επιλογές που πρέπει να γίνουν.

Ignatiou: Two days ago the Greek government shut down the Greek Public Television. 2500 of our colleagues lost their jobs. In Europe they believe that this is a violation of the freedom of the press do you have any comment?

Psaki: We have seen of course those reports, I don’t have anything for you, on specifically, we recognize of course that these are difficult times, economic times, we support Greece and we have empathy with Greeks during this economic crisis.  We understand the need for reform that will make Greece more competitive and prosperous in the future.

Ignatiou: But to fire 2500 people is a reform?

Psaki: I don’t have anything specific for you, again is a tough economic time and we support Greece and the top choices that have to be made.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου