Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

"Πάρε τα λεφτά σου από τις τράπεζες"…

oνομάστηκε  Κίνημα που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ …για το οποίο  τα "Ελληνικά" και ξένα  ΜΜΕ, όχι μονο σιωπούν, αλλά προσπαθούν παντοιοτρόπως να "θάψουν". Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τα αντικειμενικά και πλουραλιστικά κατά τα άλλα CNN, BBC, REUTERS κ.α. Τις ξενoκίνητες  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ εξεγέρσεις και "Επαναστάσεις" σε Ουκρανία, Γεωργία, Λιβύη, Συρία κ.α. έσπευδαν και μετέδιδαν με ταχύτητα φωτός ... ΤΩΡΑ;
Τώρα που ο Ναός του αμύθητου πλούτου πλημμύρισε από «Αγανακτισμένους» & Εξοργισμένους πολίτες από την ολοένα αυξανόμενη άδικη κατανομή του πλούτου και την πλήρη απουσία νομικών επιπτώσεων προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Wall Street που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ΡΟΚΦΕΛΕΡ & ΡΟΤΣΙΛΝΤ αποφάσισαν  ότι εμείς δεν πρέπει και δεν μαθαίνουμε ΤΙΠΟΤΑ.
Προχθές Παρασκευή, πάνω από 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά έξω από την Wall Street, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία μέχρι το αρχηγείο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές: «Οι τραπεζίτες είναι όλοι ναζί», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», «η Αστυνομία της Νέας Υόρκης προστατεύει τους εκατομμυριούχους και τη Wall Street» !!!  Οι διαδηλωτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τις πιέσεις που δέχονται από την αστυνομία και τις δεκάδες συλλήψεις συντρόφων τους την προηγούμενη εβδομάδα. Εχουν μάλιστα απευθύνει κάλεσμα για συμβολική κατάληψη και άλλων πόλεων, εκτός της Νέας Υόρκης. Λος Άντζελες, Βοστόνη, Ντένβερ, Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Οκλαχόμα, Όστιν, Λας Βέγκας, Ινδιανάπολη είναι οι πόλεις τις οποίες σκοπεύουν να «καταλάβουν» οι ακτιβιστές.
Παράλληλα άλλο ενα μεγάλο κίνημα αναπτύσσεται στις ΗΠΑ, το οποίο κατευθύνει τους πολίτες ν’ αποσύρουν τα χρήματά τους & τις αποταμιεύσεις τους από τις τράπεζες!
Επικαλούνται τις 157 φορές (μέχρι τέλους του 2010) που πτώχευσαν οι τράπεζες, τις οποίες είχε «στηρίξει» το κράτος -όπως ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα από τις κυβερνήσεις Καραμανλή-Παπανδρέου- με χρήματα του λαού.
Το κίνημα "Move your money", τώρα και στο Facebook, καλεί όλους τους... Αμερικανούς να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες που «έσωσε» το κράτος…
Το είχε προτείνει παλιότερα και ο τρισμέγιστος Γάλλος βετεράνος ποδοσφαιριστης  της  Μαντσεστερ Γ. ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ, αλλά λίγοι τον άκουσαν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου