Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οι 3 εταιρείες Λαυρεντιαδη στην Ελβετία

         οlympia.gr            
Είναι όλες ανώνυμες με μετοχικό κεφάλαιο 2 εκκ οι 2 και 100 χιλιάδες η τελευταία. Όλες βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση, σε ξένο όμως όνομα (γνωστό το έργο, για περισσότερες πληροφορίες, στον κύριο Ανδρίκο). Όλες έχουν περίπου το ίδιο αντικείμενο (χρηματιστηριακές συναλλαγές, αγορά και πώληση real estate).
Η τελευταία που ίδρυσε έχει και κάτι παραπάνω σαν σκοπό.
Την διεκπεραίωση έργων (Projekts), αλλά και την ανάληψη καθηκόντων σε διοικητικά συμβούλια άλλων εταιριών η τραστς. (Holding, Trust).
Η διεύθυνση των εταιρειών βρίσκεται σε μια πολύ καλή περιοχή της Ζυρίχης, μέσα στο συνοικισμό των Εβραίων, κοντά σε μια από τις πολλές συναγωγές. Εκεί κοντά βρίσκονταν πριν μερικά χρόνια η Αμερικανική τράπεζα Citicorp, θυγατρική της Citibank. Έχει αλλάξει τώρα διεύθυνση, αλλά δεν είναι και πολύ μακριά πάλι.
Επίσης βρίσκεται στην "γειτονιά" μια Γερμανική τράπεζα, η M.M. Warburg, η οποία στην Γερμανία ασχολείται πρωτίστως με την χρηματοδότηση πλοίων, αλλά στην Ελβετία έχει αποκλειστικό αντικείμενο την διαχείριση κεφαλαίων και portofolios.
Το πλέον ενδιαφέρον όμως είναι ότι η εν λόγω τράπεζα έχει ακριβώς το ίδιο αντικείμενο και σχεδόν το ίδιο μέγεθος με την θρυλική Sal Oppenheim. Και τα δύο ιδρύματα μαζί, έχουν τα μεγαλύτερα διαθέσιμα στην Ευρώπη. Μιλάμε για τεράστια ρευστότητα, παρόλο που τα ονόματα τους είναι "στην αφάνεια".
Δεν θα προξενούσε λοιπόν έκπληξη ένας δραστήριος και οξυδερκής επιχειρηματίας όπως ο κύριος Λαυρεντιάδης να συνεργαζόταν π.χ. με την Sal Oppenheim.
Δεν θα προξενούσε επίσης έκπληξη, αυτά τα ιδρύματα να είχαν εύλογο ενδιαφέρον για την Ελληνική κρίση, το μνημόνιο και τα δις που "παίζονται" γύρω του.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Λαυρεντιάδης, άλωσε πραγματικά τα ΜΜ"Ε" στην προ μνημονίου εποχή, αλλά μετά την υπογραφή του, απλά τα άφησε ως στυμένες λεμονόκουπες όπως λέγεται στην πιάτσα.

ΥΓ: Το DVD κύριε Βενιζέλο, το έχει εντέλει ο Πάγκαλος ή όχι ;;;

Ιδρυτής του κολοσσιαίου Γερμανικού fund, κατα το  olympia.gr  ήταν Salomon Oppenheim που ήταν στενά συνδεδεμένος με τους Ρότσιλντ. Το Fund χρηματοδότησε την Γερμανία στον Α΄  παγκόσμιο πόλεμο, τους Νεότουρκους και τον Κεμάλ χτίζοντας όλη την σιδηροδρομική υποδομή της Τουρκίας, την καμπάνια των Ναζί και τα έντυπα τους από το 1936 και συνεργάστηκε στενά με τα SS.
Ήταν ο κύριος σύμβουλος των αποκρατικοποιήσεων (ω τι σύμπτωσις!) μετά την πτώση του τείχους με εταιρεία στο Λουξεμβούργο. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μήπως λίγο… Πόρτα – Πόρτα (δείτε τα σχόλια του στο τέλος του άρθρου);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου