Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Φυγή προς τα εμπρός, με άνοιγμα στην κοινωνία & αυτοοργάνωση

         Συγκέντρωση με δυναμική παρουσία στελεχών

 Δυναμικό "παρών" έδωσαν μέλη και φίλοι της «Ανθρώπινης Πολιτείας» σε πρόσφατη συγκέντρωση σε γνωστό καφέ – ζαχαροπλαστείο της περιοχής. Ανοίγοντας τον διάλογο σε μια πλουραλιστική και συνθετική συζήτηση που ακολούθησε, ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τόνισε:
«Υλοποιούμε βήμα- βήμα τις αποφάσεις που πήραμε την προηγούμενη Άνοιξη. Ο Συνδυασμός ανοίγεται στην κοινωνία, χωρίς ταμπέλες, χωρίς στεγανά, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Μέρα με την μέρα εμπλουτίζουμε τη δεξαμενή στελεχών που ενστερνίζονται τις αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της διαφάνειας, της κοινωνικής συνοχής , του σεβασμού του δημόσιου χρήματος, του κράτους (Δήμου) δικαίου και χαρακτηρίζονται από πολιτικό ήθος, πολιτική ευπρέπεια, γνώση και ικανότητα στο χειρισμό των τοπικών προβλημάτων.
Από άτομα που είναι ευαίσθητα στην προστασία του περιβάλλοντος, που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του κράτους (Δήμου) πρόνοιας και αλληλεγγύης και αγωνίζονται γι’ αυτό, που βάζουν το εμείς πρώτα από το εγώ. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία και καλούμε μαζί μας όλους τους πολίτες που αισθάνονται ότι τους εκφράζουν αυτές οι αρχές».
Ζούμε πλέον σε μια εποχή μεγάλων και βίαιων ανατροπών με απρόβλεπτες εξελίξεις. Γι’ αυτό όσο ποτέ άλλοτε είναι ώρα για κοινωνική επαγρύπνηση και ενεργοποίηση. Σήμερα είναι η ώρα του ενεργού πολίτη του πολίτη που δεν κλείνεται στα «τείχη» του, αλλά αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί ότι η όποια «απειλή» είναι για όλους. Και αν σήμερα δεν απειλείται αυτός αλλά ο διπλανός του, αύριο μπορεί να είναι και η δική του σειρά.
Γι’ αυτό τον καλούμε σε μια συλλογική προσπάθεια και του ζητάμε να προχωρήσουμε μαζί. Να οργανώσουμε από τη βάση μας μια Αυτοδιοικητική Κίνηση που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αύριο .
Είναι αδήριτη ανάγκη και νέοι (όχι κατ’ ανάγκη ηλικιακά) άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά, με την πόλη μας. Κρατάμε και δεν απαξιώνουμε, τουναντίον αξιοποιούμε, ό,τι καλό σχετίζεται με το χθες, αλλά το σήμερα και το αύριο απαιτούν σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων.
Αλλαγή νοοτροπίας στη Διοίκηση, απαλλαγή από το κλειστό πελατειακό σύστημα, αξιοποίηση της γνώσης, κοινωνικό πρόσωπο.
Προχωράμε :
Εντός του Νοεμβρίου θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας μας και θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την συμπλήρωση της αιρετής εκτελεστικής Γραμματείας που θα αποτελείται από:
• τους τέσσερεις Δημοτικούς Συμβούλους
• τους τρεις τοπικούς
• επτά τακτικά μέλη, που θα προκύψουν από τις αρχαιρεσίες
• τον γραμματέα που θα εκλεγεί χωριστά.
Ο ρόλος του γραμματέα είναι οργανωτικός, βοηθά τον επικεφαλής και την Γραμματεία στην εκτέλεση του έργου της.
Έγκαιρα θα ενημερωθείτε για την ακριβή ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών καθώς και για τις υποψηφιότητες.
Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και θέσεις.
Θα μας βρείτε στην ιστοσελίδα www.melissia-penteli.gr
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@melissia-penteli,gr και στο κιν: 6944 50 60 65.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου